Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Επαφές της Deutsche Bank για τη μείωση του δυσθεώρητου προστίμου

Share it:

Η Deutsche Bank εντείνει τις ενέργειές της για να μειώσει πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου το πρόστιμο των 14 δισεκ. δολαρίων που έχουν ζητήσει οι Αρχές των ΗΠΑ για παραπλανητικές πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων από τη γερμανική τράπεζα.

Η απειλή ενός τόσο μεγάλου προστίμου ώθησε τη μετοχή της Deutsche Bank σε χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ και ένας συμβιβασμός σε μειωμένο πρόστιμο είναι επειγόντως αναγκαίος για να αντιστραφεί η τάση αυτή και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα. Η μετοχή της Deutsche Bank δεν διαπραγματεύεται σήμερα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, λόγω επίσημης αργίας, αλλά η διαπραγμάτευσή της θα αρχίσει αργότερα στις ΗΠΑ, όταν ανοίξει εκεί το χρηματιστήριο.

Δημοσίευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το οποίο η Deutsche Bank και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είναι κοντά σε έναν συμβιβασμό για μείωση του προστίμου στα 5,4 δισεκ. δολάρια, οδήγησε την άνοδο της μετοχής της κατά 6%, αλλά το δημοσίευμα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται και ότι οι λεπτομέρειες είναι ρευστές. Δεν έχει παρουσιασθεί κάποια συμφωνία για έγκριση σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις καμίας πλευράς, σημείωσε το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ανέφερε ότι θα είναι θετικό για τους κατόχους ομολόγων της Deutsche Bank, αν η τράπεζα μπορεί να συμβιβασθεί σε ένα ποσό περί τα 3,1 δισεκ. δολάρια, ενώ ένα πρόστιμο ύψους 5,7 δισεκ. δολαρίων θα μειώσει την κερδοφορία της το 2016, αλλά δεν θα πλήξει σημαντικά την κεφαλαιακά θέση της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι θα τον συνοδεύουν και άλλα στελέχη της τράπεζας για να προσπαθήσουν να διαπραγματευθούν έναν συμβιβασμό με τις Αρχές των ΗΠΑ. Όπως και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που βρίσκονται στο στόχαστρο έρευνας για παραπλανητικές πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων - όπως η Credit Suisse και η Barclays - η γερμανική τράπεζα θέλει μία συμφωνία με τη σημερινή αμερικανική κυβέρνηση. Η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, θα επιφέρει άγνωστους κινδύνους και πιθανές καθυστερήσεις.

Κορυφαίοι Γερμανοί επιχειρηματίες, που εκπροσωπούν εταιρείες όπως η BASF, η Daimler, η E.ON, η RWE και η Siemens, ενώθηκαν για να υπερασπιστούν την τράπεζα με πρωτοσέλιδο άρθρο στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Η γερμανική βιομηχανία χρειάζεται τη Deutsche Bank για να μας συνοδεύσει έξω στον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της BASF, Γίργκεν Χάμπρεχτ.


Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ

Άλλαξε καριέρα τώρα - Κάνε το τεστ και μάθε ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει

Είστε ικανοποιημένοι από το επάγγελμα που κάνετε; Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το επάγγελμα που σας ταιριάζει; Απαντήστε σε αυτό τεστ και ...