GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Die Welt: «Ασανσέρ» η δημοτικότητα της Μέρκελ

Το 54% των Γερμανών είναι τώρα ικανοποιημένο με την χριστιανοδημοκράτη (CDU) Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ τον Σεπτέμβριο ήταν μόνο το 45%, τ...


Το 54% των Γερμανών είναι τώρα ικανοποιημένο με την χριστιανοδημοκράτη (CDU) Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ τον Σεπτέμβριο ήταν μόνο το 45%, το οποίο ήταν και το χαμηλότερο πενταετίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Dimap για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD και της εφημερίδας Die Welt.

Αντίθετα, με τον Χόρστ Ζέεχοφερ -τον πρόεδρο του αδελφού βαυαρικού χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU)- είναι ικανοποιημένο πλέον μόνο το 38%, δηλαδή 7% λιγότερο από τον περασμένο μήνα. Η πολιτική στο προσφυγικό ήταν και παραμένει καθοριστική τόσο στην προηγούμενη δημοσκόπηση όσο και στα ποσοστά των δύο συντηρητικών πολιτικών. H Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται όμως πως πείθει πλέον περισσότερο για την ορθότητα της πολιτικής της σε αντίθεση με τους πιο σκληρούς χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας.

Πιο δημοφιλείς πολιτικοί από την καγκελάριο αναδεικνύονται ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ με 75% και ακολουθείται από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 63%, ενώ ο Χορστ Ζέεχοφερ βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση το 63% των Γερμανών πολιτών δεν πιστεύει ότι είναι ρεαλιστική μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό στο άμεσο μέλλον. Το 85% θεωρεί δε ότι για την ενσωμάτωση των προσφύγων καθοριστικής σημασίας είναι η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Ενδιαφέρον είναι ότι το 84% πιστεύει πως μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Γερμανία είναι οι βίαιες πράξεις κατά των προσφύγων από ακροδεξιά στοιχεία, ενώ το 15% θεωρεί αυτόν τον κίνδυνο ως τον μικρότερο, ενώ αντίστοιχα μεγαλύτερο κίνδυνο από ισλαμικές πράξεις βίας βλέπει το 68% και μικρότερο το 30%.

Αν γίνονταν εθνικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, το χριστιανοδημοκρατικό μαζί με το χριστιανοκοινωνικό (CDU/CSU) θα έπαιρναν 33%, ίδιο δηλαδή ποσοστό με την δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου, το σοσιαλδημοκρατικό (SPD) 22%, παραμένει δηλαδή και αυτό σταθερό, η Αριστερά (Die Linke) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) επίσης στο ίδιο επίπεδο (9%). Το φιλελεύθερο κόμμα (FDP) το οποίο σήμερα δεν εκπροσωπείται στην Ομοσπονδιακή Βουλή διότι δεν πέρασε στις προηγούμενες εκλογές το όριο του 5%, θα ελάμβανε 6%, δηλαδή 1% περισσότερο από τον περασμένο μήνα, ενώ το ακροδεξιό-λαϊκιστικό-ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διατηρεί το υψηλό ποσοστό του (14%).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση