GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Νίκος Παππάς στο Spiegel: Η Ελλάδα ληστεύτηκε από τους βαρόνους των ΜΜΕ

«Στην αρχή οι επικριτές μας κατηγόρησαν ότι κάναμε τον πλειστηριασμό για να κλείσουμε τον ΣΚΑΪ. Αλλά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Αλαφούζος ήταν...


«Στην αρχή οι επικριτές μας κατηγόρησαν ότι κάναμε τον πλειστηριασμό για να κλείσουμε τον ΣΚΑΪ. Αλλά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Αλαφούζος ήταν ο πρώτος, ο οποίος έκανε αίτηση για άδεια, ο πρώτος ο οποίος εμφανίστηκε στον πλειστηριασμό και ο πρώτος ο οποίος πήρε άδεια. Για τους επικριτές η κατάσταση ως είχε, ήταν βολική. Αυτό τελείωσε», είπε στο Spiegel o υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει, επίσης, τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απαλλαγεί από τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ «ανοησίες», γράφει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού.

Ενώ αρχικά ο Τσίπρας εισέπραξε επαίνους για το υψηλά ποσά του πλειστηριασμού για τις τηλεοπτικές άδειες αυξάνεται στο μεταξύ η κριτική. Οι επικριτές τού καταλογίζουν ότι με τη μείωση των αδειών από οκτώ σε τέσσερις προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή στα τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Γιάννης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του συντηρητικού-φιλελεύθερου τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια, χαρακτηρίζει μάλιστα την κυβέρνηση «εκβιαστή» και το τέλος δικαιωμάτων χρήσης «λύτρα». Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κριτική της δικαιώθηκε, αφού ένας εκ των υπερθεματιστών αποσύρθηκε, διότι δεν μπορούσε να πληρώσει την πρώτη δόση, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό και συνεχίζει:

Οι περισσότεροι παρατηρητές είναι πάντως της γνώμης, ότι το ελληνικό τηλεοπτικό σκηνικό πρέπει να μπει σε τάξη. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν συσσωρεύσει χρέη ύψους πολλών εκατομμυρίων. Σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης η εμπιστοσύνη των πολιτών στην τηλεόραση δεν είναι τόσο χαμηλή, όπως αποδεικνύει μια πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU, όπως υπενθυμίζει.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών κερδίζουν από κρατικά συμβόλαια χάρη στα οποία μετριάζουν τις ζημιές από τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ. Με τον έλεγχο ενός τηλεοπτικούς σταθμού ικανοποιούν την ματαιοδοξία τους. Η κατοχή τους εξυπηρετεί επίσης την αύξηση της επιρροής τους και μάλιστα σε μια χώρα όπου το 90% των πολιτών ενημερώνεται από την τηλεόραση, όπως τονίζει το Spiegel.

Οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ έχουν βέβαια επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχουν επηρεάσει πολιτικούς για να πάρουν κρατικά συμβόλαια. Ο Νίκος Παππάς όμως δεν τους πιστεύει: «Οι βαρόνοι των ΜΜΕ απέκτησαν αθέμιτη επιρροή και στο κράτος με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν φόρους τους οποίους έπρεπε πληρώσουν. Λήστεψαν την Ελλάδα. Σε αυτό βάζουμε ένα τέλος».

Ο κ. Παππάς δεν φοβάται και για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το πακέτο βοήθειας προβλέπει τον πλειστηριασμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. «Κανείς στην Ε.Ε. δεν θέτει θέμα γι’ αυτό».

2 σχόλια

  1. ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ''ΒΑΡΩΝΟΙ'' ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΛΕΛ
    =========================================================

    Με νόμο Σαμαρά και Βενιζέλου ξεπούλησαν τις τράπεζες οι Συριζανέλ.

    Όντως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε έναντι πινακίου φακής τις ελληνικές τράπεζες στα ξένα hedge funds, αποτέλεσμα της καταστροφικής 7μηνης διαπραγμάτευσης, των capital controls και του κλεισίματος των τραπεζών. Ωστόσο αυτή η επιλογή της κυβέρνησης δεν έγινε εν κενώ και ας το θυμούνται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τον Ιούνιο του 2014 δημιούργησαν το νομοθετικό πλαίσιο προς τούτο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο περίφημο άρθρο 2 που καταψήφισε ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Όλοι μπορούν να θυμηθούν τον πόλεμο που δέχθηκε από το ίδιο του το κόμμα και από τα ΜΜΕ γι αυτή του τη στάση, η οποία είχε συνδεθεί αφελώς με το σενάριο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε τι είχε απαντήσει εκείνος σε συνέντευξή του στο Bloomberg εκείνη την εποχή, οι οποίες αν μη τι άλλο σήμερα τον δικαιώνουν:
    -Δημοσιογράφος:
    Ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε μαζί μας σήμερα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, υπήρξε μια σημαντική ψηφοφορία, εσείς ψηφίσατε αρνητικά σε ένα μέρος του, σε αυτό για τους κανόνες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ποια ήταν η αντίρρησή σας;

    ΓΑΠ: Ναι, ψήφισα αρνητικά στο θέμα αυτό. Ήταν ζήτημα αρχής, το ίδιο θα έκανα και πάλι αν κάτι τέτοιο ερχόταν ξανά στη Βουλή. Ο βασικός λόγος είναι ότι, αντιλαμβάνομαι πως σε πολύ δύσκολες περιστάσεις, ίσως χρειαστεί να ιδιωτικοποιήσουμε τράπεζες με κάποιες απώλειες για τον Έλληνα φορολογούμενο. Το να το κάνουμε όμως αυτό με νόμο, ώστε να είναι επίσημη, διαρκής, στο διηνεκές πολιτική, ειδικά όταν οι Έλληνες έχουμε θυσιάσει πολλά και ειδικότερα, ξανά και ξανά για διάσωση τραπεζών, είμαι ενάντια σε αυτή τη λογική, λόγω αρχών.

    Δημοσιογράφος: Παρόλα αυτά, από τη σκοπιά ενός τρίτου, αυτό που κάνατε είναι ότι αναλάβατε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, λόγω της ισχνής πλειοψηφίας της κυβέρνησης. Φαίνεται πως ρισκάρατε την σταθερότητα της Κυβέρνησης, ίσως και πρόωρες εκλογές με τη στάση σας.

    ΓΑΠ: Δεν έθεσα και δεν θα έθετα σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία. Ήταν μια προσωπική και πολιτική ψήφος και ήταν και μία δήλωση πάνω σε ζητήματα τα οποία πιστεύω πως πρέπει να εξετάσουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Γιατί πιστεύω πως υπάρχουν συστημικά ζητήματα σχετικά με την τραπεζική κρίση, ακόμα ασχολούμαστε με αυτή και με stress tests, ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει σε ζωτικά ζητήματα, όπως η τραπεζική ένωση, τα διαφορετικά επιτόκια δανεισμού από τον πυρήνα στην περιφέρεια. Είναι πολύ σημαντικό και πιστεύω πως σχεδιάζουμε χωρίς συγκεκριμένο στόχο στην Ευρώπη, αντί να κοιτάζουμε την πραγματική αρχιτεκτονική και την ανάγκη να ενσωματώσουμε το τραπεζικό σύστημα. Και ακόμα ζητάμε να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, Έλληνες και άλλοι, για τις τράπεζες. Πρόκειται για συστημική αντίφαση και σίγουρα δεν δημιουργεί κοινωνική δικαιοσύνη αυτό και αν θέλετε, δίκαιο επιμερισμό των βαρών της κρίσης.

    Αναλυτικά την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο Bloomberg μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

    Απέναντι στην καιροσκοπική αντι-ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτευτική λογική, κρίνεται σκόπιμο να υπενθυμίζεται ποιοι πολιτικοί υπηρετούν αρχές και ποιοι πολιτικοί και κόμματα εξυπηρετούν το πρόσκαιρο μικροκομματικό συμφέρον, που και επιλεκτική μνήμη έχει και θέλουν να μας ξεπλύνουν ευθύνες μέσα από το φιάσκο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ..

    Ήταν είναι και θα είναι πάντα ζήτημα αρχής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών...και η κυβέρνηση υπογράφει αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολ.!!!

    Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε.
    ===============================================================
    Ότι ο ελληνικός στρατός χρειάζεται ανανέωση είναι γνωστό. Ότι η Ελλάδα χρειάζεται πάντα να είναι έτοιμη για πόλεμο προκειμένου να διαφυλάξει την ειρήνη είναι επίσης γνωστό. Αλλά ενώ έχουμε… ανθρωπιστική κρίση που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κράτος έχει κάνει ριφιφί στα ταμεία και τους οργανισμούς προκειμένου να μαζέψει τα αποθεματικά τους για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, και την ίδια ώρα να υπογράφουμε συμβάσεις για εξοπλιστικά, αυτό δεν χωνεύεται.
    Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών... και η κυβέρνηση υπογράφει αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολ.!!!
    Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ.

    Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε. Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν;

    Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο; Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση;
    Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο; Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση