GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tαινία με... μυθικά γεγονότα πολέμου κερδίζει την υποστήριξη του Πούτιν

Μία νέα ταινία για μία πιθανώς αναληθή ή μεγαλοποιημένη ηρωική ενέργεια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι το καινούριο όπλο στην εκστρ...


Μία νέα ταινία για μία πιθανώς αναληθή ή μεγαλοποιημένη ηρωική ενέργεια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι το καινούριο όπλο στην εκστρατεία του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακτήσει την εθνική υπερηφάνεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. O πρόεδρος της Ρωσίας μαζί με τον πρόεδρο του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεβ βρέθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Οι 28 άνδρες του Πανφίλοφ» στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα και το γεγονός μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Η ταινία βασίζεται σε ένα πολυσυζητημένο επεισόδιο κατά την προάσπιση της Μόσχας το 1941, στη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Ρωσία. Μία μονάδα της 316ης μεραρχίας πεζικού του Κόκκινου Στρατού, αποτελούμενη κυρίως από Καζάκους και Κιργίζιους αναφέρθηκε ότι απώθησε γραμμή τεθωρακισμένων κοντά στο χωριό Ντουμποσέκοβο καταστρέφοντας 18. Και τα 28 μέλη της μονάδας σκοτώθηκαν. Το 1942, ολόκληρη η ομάδα τιμήθηκε με τον τίτλο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης και προς τιμήν τους ανεγέρθηκαν μνημεία σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν, του Αλμάτι.
Ωστόσο μεταγενέστερες έρευνες, μεταξύ άλλων και επίσημη αναφορά που συντάχθηκε το 1948 από στρατιωτικό δικαστή, υποδηλώνει ότι η πράξη στην καλύτερη περίπτωση μεγαλοποιήθηκε και στη χειρότερη επινοήθηκε ολόκληρη. Τουλάχιστον έξι στρατιώτες επέζησαν και ένας ονομαζόμενος Ιβάν Ντρομπρομπάμπιν παραδόθηκε στους Γερμανούς και οδηγήθηκε σε γκούλαγκ για προδοσία της πατρίδας.
Η αναφορά του 1948 αποχαρακτηρίστηκε από τα κρατικά αρχεία το 2015, ενώ η παραγωγή της ταινίας ήταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «The Moscow Times» ο παραγωγός και βοηθός σκηνοθέτη Αντρέι Σαλόπα διαμαρτυρήθηκε για τον αποχαρακτηρισμό λέγοντας:«Η προσπάθεια απομυθοποίησης περιπτώσεων εθνικού ηρωισμού γίνεται μόνο για να αποδυναμωθούν τα ηθικά θεμέλια των ανθρώπων. Δύσκολα μπορεί κανείς να σκεφτεί ένα ευγενές κίνητρο για αυτό».
Η ταινία «Οι 28 άνδρες του Πανφίλοφ» γυρίστηκε με τη στήριξη των υπουργείων Πολιτισμού της Ρωσίας και του Καζακστάν. Επίσης οι δημιουργοί της ανέφεραν ότι συγκέντρωσαν 34 εκ. ρούβλια (444.000 δολ.) μέσω crowdfunding.
Η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται στις 24 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση