GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικής στράτευσης από τα 18

«Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικής στράτευση νεαρών στην ηλικία των 18 ετών», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπογραμμ...


«Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικής στράτευση νεαρών στην ηλικία των 18 ετών», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα νεαρής ηλικίας να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία, ταυτόχρονα με τη στρατιωτική τους θητεία.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιείται απόψε στη Θεσσαλονίκη με θέμα την συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, όσοι νεαροί επιθυμούν θα μπορούν να στρατεύονται και ταυτόχρονα να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία. «Να μπορούν οι νέοι να αποκτούν μια εμπειρία, π.χ. στα κομπιούτερ, έχουμε κάνει μια συμφωνία με την Microsoft, μια εμπειρία με την ΜΟΜΑ σε έργα ή σε χειρισμό βαρέων μηχανημάτων», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η επαγγελματική αυτή εμπειρία θα δίδεται σε συνεργασία με οργανισμούς εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν τους στρατεύσιμους και θα τους προετοιμάσουν μελλοντικά για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Ερωτηθείς για το πότε θα ισχύσει η εθελοντική στράτευση για νέους ηλικίας 18 ετών, είπε ότι θα γίνει διαβούλευση στην Βουλή με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να δρομολογηθεί το θέμα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση