GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

192.005 ευρώ για δύο εκπομπές! ΛΕΦΤΑ ΥΠAΡΧΟΥΝ στην ΕΡΤ...

Υπέρογκες αμοιβές για δύο εσωτερικές παραγωγές ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδω...

Υπέρογκες αμοιβές για δύο εσωτερικές παραγωγές ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη, που κατέθεσε σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Οπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης, θα πληρώσει για τις δύο εκπομπές που θα παρουσιάζουν τη μία ο Πάνος Χαρίτος και την άλλη ο Βασίλης Ταλαμάγκας, 192.005 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Παράλληλα σημειώνει ότι στη Διαύγεια δεν έχει επισυναφτεί η αναλυτική κοστολόγηση παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ως συνημμένη.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι με σχετικές αποφάσεις της η ΕΡΤ ενέκρινε δύο εκπομπές εσωτερικής παραγωγής συνολικής δαπάνης 192.005 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για τε τις εκπομπές «Επωνύμως», παρουσιαστής της οποίας εμφανίζεται ο ο κ. Βασίλειος Ταλαμάγκας, γενικός συντονιστής του τομέα Ειδήσεων της γενικής διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Η σχετική δαπάνη ύψους 89.258 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την προβολή 24 επεισοδίων της συγκεκριμένης εκπομπής θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ του οικονομικού έτους 2016 και 2017.

Κατά τον ίδιο τρόπο η δεύτερη εκπομπή εσωτερικής παραγωγής 35 επεισοδίων με τίλο Focus δαπάνης ύψους 102.747 ευρώ πλέον ΦΠΑ παρουσιαστής της οποίας εμφανίζεται ο κ. Πάνος Χαρίτος, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Άδωνις Γεωργιάδης στις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια δεν είναι επισυναπτόμενα το αναλυτικό κοστολόγιο της κάθε εκπομπής ούτε το πρακτικό Επιτροπής Κοστολογίου, παρά το γεγονός ότι αναφέρονται ως συνημμένα στις σχετικές αυτές αποφάσεις.

Το γεγονός αυτό δεν συμβαδίζει με το σχετικό πρακτικό του ΔΣ της ΕΡΤ το οποίο αναφορικά με τη διαδικασία έγκρισης εσωτερικών παραγωγών ορίζει ότι οι αυτές γίνονται με όρους χρηστής διαχείρισης, απόλυτης διαφάνειας και αξιοκρατίας και εντός των προϋπολογισμών της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης, τονίζει ο κ. Γεωργιάδης και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό τα εξής:
Ο κ. Ταλαμάγκας θα αμείβεται και γαι τις δύο θέσεις, δηλαδή και σαν παρουσιαστής της εκπομπής και σαν γενικός Συντονιστής του Τομέα Ειδησεων της ΕΡΤ;
Ο κ. Χαρίτος θα αμείβεται για την παρουσίαση της εκπομπής Focus;
Υπάρχουν ανάλογες αμοιβές για τέτοιου είδους εκπομπές;

Απάντηση στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έδωσε  ο Διευθ. Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, λέγοντας  ότι οι δύο παρουσιαστές δεν λαμβάνουν επιπλέον αμοιβή για τις εκπομπές τους.

Πιο συγκεκριμένα,  υπογράμμισε ότι:
Τα ποσά που αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης είναι τα μέγιστα προϋπολογισθέντα και όχι τα τελικά κόστη των δύο εκπομπών.
Ο κ. Πάνος Χαρίτος δεν λαμβάνει καμία επιπλέον αμοιβή για την παρουσίαση της εκπομπής FOCUS, πέραν της μισθοδοσίας του.
Ο κ. Βασίλης Ταλαμάγκας όχι μόνο δεν αμείβεται για την παρουσίαση της εκπομπής ΕΠΩΝΥΜΩΣ, αλλά ούτε καν μισθοδοτείται από την ΕΡΤ, καθώς έχει διατεθεί στην εταιρεία με απόσπαση και ως εκ τούτου η μισθοδοσία του βαρύνει τον φορέα στον οποίο κατέχει οργανική θέση.

Ο κ. Ταγματάρχης συμπλήρωσε, επίσης ότι η πρώτη εκπομπή του κ. Ταλαμάγκα ΕΠΩΝΥΜΩΣ, στην οποία φιλοξενείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος -και η οποία θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες- δεν κόστισε ούτε ένα Ευρώ, ενώ για την πρώτη εκπομπή FOCUS με τον κ. Χαρίτο που προβλήθηκε από την ΕΡΤ και φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, η παραγωγή κόστισε τριακόσια ενενήντα δύο Ευρώ και ογδόντα έξι λεπτά (392,86€).

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι ''η ΕΡΤ δεν υποχρεούται στην ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παρά μόνο των αποφάσεων της Διοίκησης που εμπεριέχουν οικονομικά στοιχεία. Παρ' όλα αυτά, τα συνημμένα και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλει ο κ. Γεωργιάδης, είναι στη διάθεσή του''.

1 σχόλιο

  1. Γιατί ο ΣΚΑΙ πλήρωσε την άδεια του τόσο χαμηλά 43,6 εκατ. ευρώ. σε σχέση με τους άλλους Βαγγέλη Μαρινάκη έναντι 73,9 εκατ. ευρώ, τον Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ, τον Χρήστο Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ?
    Διότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ΣΚΑΙ και η ΜΕΓΆΛΗ απήχηση των πολιτικών - ενημερωτικών του εκπομπών εκεί ήθελε να βάλει χέρι…..
    Διότι έτσι πουλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και όποιος έχει μάτια και αυτιά ανοικτά μπορεί άνετα να το διαπιστώσει ακριβέστατα.
    Πλέον ΟΛΕΣ οι πολιτικές – ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ πρωί μεσημέρι βράδυ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ειδήσεις, μαγκαζίνο κλπ αποπνέουν άρωμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόσο αηδιαστικά που είναι να λυπάσαι τους παρουσιαστές ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ!!! Αλλά και ντροπή τους που ένας αρκετά και κατά κάθε καλόπιστο πολίτη ανεξάρτητος προς όλους σταθμός, και με την δική τους συνεισφορά, κατάντησε φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί μένουν εκεί και δεν τα βροοντούν κάτω και να φύγουν!!!!
    ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!
    ( Σπύρος Καλογήρου, είναι πολλά τα λεφτά Άρη…)
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση