GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεκόρ φορολογικών βαρών πληρώνουν οι Έλληνες και έρχονται νέα το 2017

Σε πρωτοφανή επίπεδα κινούνται τα χαράτσια και τα φορολογικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Οι φορολογικές ε...


Σε πρωτοφανή επίπεδα κινούνται τα χαράτσια και τα φορολογικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Οι φορολογικές επιβαρύνσεις αγγίζουν τα 65,7 δισ. ευρώ, δηλαδή το 37,6% του ΑΕΠ. Μόλις ένα χρόνο πριν, το 2015, οι Έλληνες πλήρωναν συνολικούς φόρους 64 δισ. ευρώ, δηλαδή το 36,5% του ΑΕΠ. Ενώ το 2017, τα φορολογικά βάρη αναμένεται να αγγίξουν τα 67,9 δισ. ευρώ! Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στην φθινοπωρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία.

Ποιοι φόροι έρχονται από τον Ιανουάριο

Καύσιμα

Ο ΕΦΚ στη βενζίνη αυξάνεται κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο.
Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης αυξάνεται κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Προϊόντα καπνού

Αυξάνονται από οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος στον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

Καφές

Ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο αλλά και τον καφέ που παράγεται στην Ελλάδα. Ειδικότερα από την 1η Ιανουαρίου του 2017, θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Τηλεφωνία

Φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το τέλος θα επιβάλλεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%.

ΦΠΑ στα νησιά

Καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.
Σύμφωνα με την Ημερησία, που επικαλείται πηγές από την Κομισιόν, αν προσμετρηθεί και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τότε το συνολικό βάρος για τους φορολογούμενους από 71,4 δισ. ευρώ φέτος αυξάνεται στα 75,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση