Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

  Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τι θα πληρώσουμε


  Ό,τι και πέρυσι θα πληρώσουμε για τέλη κυκλοφορίας 2017, αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τέλη. Σύμφωνα με το αιτιολογικό του υπουργείου, δεν έπρεπε να γίνουν αυτήν τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις αφού ελήφθησαν όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια.
  Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

  Οι παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν ότι με τον συγκεκριμένες αλλαγές:

  -Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.
  -Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.
  -Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τι θα πληρώσουμε Rating: 5 Reviewed By: Press- gr