GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομογενής, μόλις 24 ετών, η νεότερη δήμαρχος στη Βικτώρια Αυστραλίας

Ένα νέο κεφάλαιο στην τοπική αυτοδιοίκηση της Βικτώρια στην Αυστραλία άνοιξε την περασμένη Τετάρτη με την εκλογή μιας 24χρονης Ελληνίδα...


Ένα νέο κεφάλαιο στην τοπική αυτοδιοίκηση της Βικτώρια στην Αυστραλία άνοιξε την περασμένη Τετάρτη με την εκλογή μιας 24χρονης Ελληνίδας, της Δήμητρας Κλεισάρη, στο ανώτατο αξίωμα του Δήμου Stonnington. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους που την επέλεξαν δεν είχαν μόνο σχεδόν τη διπλάσια -από την ίδια- ηλικία, αλλά ανήκαν και στην αντίθετη πολιτική παράταξη.
Το γεφύρωμα πολιτικών πεποιθήσεων και γενεών ανοίγει μια νέα, ελπιδοφόρα περίοδο στα πολιτικά δεδομένα της Μελβούρνης και της Αυστραλίας γενικότερα.
Όπως γράφει το πόρταλ neoskosmos.com, Tο 'βάπτισμα του πυρός' το πήρε η Δήμητρα Κλεισάρη -η νεότερη δήμαρχος της Βικτώριας-, όταν ήταν μόλις επτά χρόνων. Ήταν τότε που ο πατέρας της, Πωλ Κλεισάρης, την πήρε για πρώτη φορά μαζί του, στη δική του πρώτη προεκλογική εκστρατεία του 2000, όταν εξελέγη για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος του Monash Council.

«Κατά κάποιο τρόπο, αισθάνθηκα από πολύ νωρίς ότι ανήκα σ' αυτόν το χώρο. Εκεί όπου γίνεται το συναπάντημα με ανθρώπους από όλα τα μονοπάτια της ζωής, που περιμένουν να τους βοηθήσεις για τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.
Δεν έχασα καμία από τις προεκλογικές εκστρατείες του πατέρα μου, αλλά ούτε και από τις εκδηλώσεις που απαιτούσε ο ρόλος του να βρίσκεται. Μου έκανε εντύπωση πόσο απαιτητικός ήταν αυτός ο ρόλος, αλλά συγχρόνως και πόσο αποδοτικός. Πόση διαφορά έκανε στη ζωή των ανθρώπων που τον εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους».
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
«Ήταν εκεί, μαζί μου, παρακολουθώντας τα πάντα, αμίλητη, αθόρυβη, χωρίς να χάνει εντούτοις, το ελάχιστο από ό,τι διαδραματιζόταν γύρω της. Έβλεπε, άκουγε, παρακολουθούσε. Ένας τέλειος ηλεκτρονικός εγκέφαλος» θα πει -συγκινημένος σήμερα- ο πατέρας της, Πολ Κλεισάρης.
Παίρνοντας η ίδια, σήμερα, το νήμα της συζήτησης, θα πει: «Όταν εξελέγη ο πατέρας μου δήμαρχος Μonash ήμουν 14 χρόνων. Ο χώρος με τραβούσε κοντά του, όλο και περισσότερο. Στα 17 μου, ήξερα ότι ήθελα να διεκδικήσω μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση».
Η ευκαιρία θα έλθει δυο χρόνια αργότερα όταν στα 19 της, η Δήμητρα Κλισάρη εκλέγεται δημοτική σύμβουλος Stonnington.
Το ερώτημα «πώς μια δεκαοκτάχρονη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ρόλου»;
«Ήξερα να ακούω, από πολύ νωρίς, τις απόψεις των άλλων και να μην καταλήγω σε εύκολα συμπεράσματα. Ήξερα να σέβομαι τους ανθρώπους, τις ιδέες, τα πιστεύω και τα αιτήματά τους. Ακόμη, να μην επηρεάζομαι από τους άλλους, αλλά να στηρίζομαι μόνο στο δικό μου κριτήριο.
Μιλώντας, για παράδειγμα, για το δημοτικό συμβούλιο, σήμερα είμαστε εννέα διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις. Ο δικός μου ρόλος είναι να τους ακούω όλους με την ίδια προσοχή και να ζυγίζω το κάθε τι προσεκτικά πριν καταλήξω σε οποιαδήποτε απόφαση».
Η αυτοπεποίθηση, αλλά και η ωριμότητα που εκπέμπει η Δήμητρα Κλεισάρη είναι οπωσδήποτε δυσανάλογη με την ηλικία της. Πού το αποδίδει αυτό ο άνθρωπος που σίγουρα την ενέπνευσε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μ΄εκείνον;
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με το να είναι δίπλα μου, όλα αυτά τα χρόνια, φοίτησε σ' ένα πρακτικό σχολείο. Είδε, άκουσε, παρακολούθησε και ένοιωσε όλες τις πλευρές, κυρίως όμως ένοιωσε και μπήκε, θα έλεγα, στην καρδιά αυτού του ρόλου. Αγαπά τον άνθρωπο και ξέρει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Είναι έξυπνη, δραστήρια, δυναμική και μαθαίνει πολύ γρήγορα . Το ότι, δε, εξελέγη από άτομα διαφορετικού πολιτικού χώρου, λέει πολλά, αλλά και υπόσχεται περισσότερα» τονίζει ο Πωλ Κλεισάρης.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ
«Φιλοδοξώ να κάνω την ανατροπή. Το γεγονός ότι είμαι νέα γι' αυτήν τη θέση, να μη λειτουργήσει εναντίον μου αλλά υπέρ μου. Αντιμετωπίζω τα πράγματα πάντοτε θετικά και είμαι ανοιχτή σε νέες ιδέες και προτάσεις. Σίγουρα, δεν προσπαθώ να προβάλω την εικόνα του ατόμου που τα ξέρει όλα, ακόμη και όταν έχω πλήρη επίγνωση του θέματος.
Ο αλληλοσεβασμός, πιστεύω, είναι ο ασφαλέστερος, κρίκος στις σχέσεις των ανθρώπων. Αρχή μου είναι, να τους σέβομαι όλους. Και εκείνο που παίρνω, σε αντάλλαγμα είναι η εκτίμηση και ο σεβασμός στο πρόσωπό μου» λέει η Δήμητρα Κλεισάρη.
Μιλώντας για έργα που κραυγάζουν για την προσοχή της και την επέμβασή της, η ίδια θα πει ότι «θα πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή μεταξύ της ανάπτυξης της περιοχής -με έργα επενδυτικά- και της διατήρησης της φυσικής ομορφιάς του τόπου. Να χτιστούν μεν νέα οικοδομήματα που σίγουρα χρειάζονται για να στεγαστούν οι άνθρωποι, την ίδια ώρα, όμως, να μη γίνει αυτό σε βάρος των πανέμορφων δέντρων της περιοχής και του χώρου που χρειάζονται τα παιδιά να παίξουν και άνθρωποι κάθε ηλικίας να κάνουν τον περίπατό τους, όπως είναι τα πάρκα, για παράδειγμα. Επίσης, να κρατήσουμε τα διατηρητέα που είναι αυτή η ίδια η κληρονομιά μας».
Ένα άλλο καυτό θέμα που την απασχολεί και είναι έντονο στην περιοχή, είναι η ενδοοικογενειακή βία.
«Μ' ενδιαφέρει να την καταπολεμήσουμε, ως Δήμος, με κάθε μέσον. Ήδη δρομολογούμε ειδικά προγράμματα που ελπίζουμε να κάνουμε τη διαφορά. Ο Δήμος δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σ' αυτό το τεράστιο πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία μας σήμερα και έχει επιπτώσεις σ' όλες τις γενιές. Από άτομα τρίτης ηλικίας μέχρι νήπια», καταλήγει η νεαρή δήμαρχος.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Stonnington έχει 110 χλμ. περίπου πληθυσμό και περιλαμβάνει τις περιοχές Malvern, East Malvern, Prahran, Windsor, South Yarra, Armadale, Toorak και Kooyong.
H νέα δήμαρχος εκλέγεται στο East Ward (Ανατολικό Διαμέρισμα).
«Είναι η πιο πράσινη ίσως περιοχή του Δήμου, αλλά και η πιο περιζήτητη από τους επενδυτές και τους οικοδόμους. Το στοίχημα που απαιτεί δυναμισμό, εγρήγορση και συνεχή προσπάθεια είναι να μη διαταράξουμε την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και περιβάλλοντος, τονίζει η Δήμητρα Κλεισάρη.
«ΝΟΙΩΘΩ ΕΛΛΗΝΙΔΑ»
Η Δήμητρα με ρίζες στην Εύβοια και την Κρήτη, έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα έξι φορές την Ελλάδα και ομολογεί με εμφανή περηφάνια ότι αισθάνεται 100% Ελληνίδα: «Την Ελλάδα, την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, παιδί ακόμη, που βρέθηκα εκεί με τους γονείς μου. Θαυμάζω την ιστορία της, λατρεύω τον πολιτισμό και την κουλτούρα της.
Όσο για τους Έλληνες της πρώτης γενιάς, τρέφω απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση για ό,τι έχουν επιτύχει σ' αυτήν τη χώρα. Για τη σκληρή δουλειά και τις προσπάθειες που κατέβαλαν να δημιουργηθούν και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να μορφωθούν και να προοδεύσουν. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, είναι ορατό σήμερα» καταλήγει η Δήμητρα Κλεισάρη, τρίτης γενιάς Ελληνίδα, η ίδια.

1 σχόλιο

  1. Γιατί ο ΣΚΑΙ πλήρωσε την άδεια του τόσο χαμηλά 43,6 εκατ. ευρώ. σε σχέση με τους άλλους Βαγγέλη Μαρινάκη έναντι 73,9 εκατ. ευρώ, τον Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ, τον Χρήστο Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ?
    Διότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ΣΚΑΙ και η ΜΕΓΆΛΗ απήχηση των πολιτικών - ενημερωτικών του εκπομπών εκεί ήθελε να βάλει χέρι…..
    Διότι έτσι πουλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και όποιος έχει μάτια και αυτιά ανοικτά μπορεί άνετα να το διαπιστώσει ακριβέστατα.
    Πλέον ΟΛΕΣ οι πολιτικές – ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ πρωί μεσημέρι βράδυ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ειδήσεις, μαγκαζίνο κλπ αποπνέουν άρωμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόσο αηδιαστικά που είναι να λυπάσαι τους παρουσιαστές ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ!!! Αλλά και ντροπή τους που ένας αρκετά και κατά κάθε καλόπιστο πολίτη ανεξάρτητος προς όλους σταθμός, και με την δική τους συνεισφορά, κατάντησε φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί μένουν εκεί και δεν τα βροοντούν κάτω και να φύγουν!!!!
    ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!
    ( Σπύρος Καλογήρου, είναι πολλά τα λεφτά Άρη…)
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση