GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάθε χρόνο πεθαίνουν 3.000 άτομα από τα μικρόβια στα νοσοκομεία!

Η υπερβολική κατανάλωση αντιβιοτικών «εκπαιδεύει» τους παθογόνους μικροοργανισμούς να επιβιώνουν, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη...


Η υπερβολική κατανάλωση αντιβιοτικών «εκπαιδεύει» τους παθογόνους μικροοργανισμούς να επιβιώνουν, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η αντιμετώπισή τους όταν υπάρξει σοβαρή ανάγκη, καθώς σε χειρουργεία αλλά και στα δωμάτια νοσηλείας συγκεντρώνονται ανθεκτικά μικρόβια.

Η περιπέτεια της υγείας του Θάνου Πλεύρη είναι χαρακτηριστική της απειλής.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μείζον θέμα Δημόσιας Υγείας, προειδοποιώντας ότι 3.000 άνθρωποι χάνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας εξαιτίας σοβαρών ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με το Έθνος, τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δείχνουν ότι οι περισσότερες λοιμώξεις καταγράφονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (54,9%), στις παθολογικές κλινικές (27,4%) και στους χειρουργικούς τομείς (17,7%).

Πολλοί από τους ασθενείς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του θανάτου. Η θνησιμότητα, 28 μέρες μετά την πρώτη θετική καλλιέργεια, ανέρχεται σε 35,7%. Η υψηλότερη θνητότητα καταγράφεται μεταξύ των περιπτώσεων πνευμονίας και μικροβιαιμίας (44,9% και 40% αντίστοιχα).
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας, η θνησιμότητα από τις λοιμώξεις καταγράφεται στο 43,6%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τον παθολογικό και τον χειρουργικό τομέα είναι 30,2% και 19,5% αντίστοιχα.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν προειδοποιήσει πως την τελευταία δεκαετία στα ελληνικά νοσοκομεία καταγράφονται συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα της μικροβιακής αντοχής και εμφάνιση νοσοκομειακών λοιμώξεων από πολυανθεκτικούς Gram-αρνη-τικούς μικροοργανισμούς.

Η αυξημένη επίπτωση των λοιμώξεων που οφείλονται σε αυτά συνιστά ένα δυσεπίλυτο καθημερινό πρόβλημα των κλινικών ιατρών που επιβάλλει την άμεση εφαρμογή μέτρων ελέγχου λοιμώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση