GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Αλλαγή της συμφωνίας και 4ο μνημόνιο θέλει μόνο η ΝΔ

«Η χώρα μπαίνει σε φάση ανάκαμψης αλλά έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και του έργου που έχο...


«Η χώρα μπαίνει σε φάση ανάκαμψης αλλά έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και του έργου που έχουμε μπροστά μας για την έξοδο από την κρίση και την απαλλαγή από το καθεστώς της επιτροπείας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καταφερόμενος ταυτόχρονα κατά της ΝΔ. 

 «Η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον γεγονός. Επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη Έκθεση της Κομισιόν στις φθινοπωρινές της προβλέψεις. Η Κομισιόν εκτιμά ότι η μεγέθυνση του ΑΕΠ στο επόμενο έτος θα φθάσει το 2,7%, η ανεργία θα αποκλιμακωθεί ακόμα περισσότερο στο 22% -θυμίζω ότι τον Ιανουάριο του 2015 ήταν στο 26%-, ενώ οι επενδύσεις πρόκειται να τριπλαστιαστούν φθάνοντας στο 13,7%».

«Από την πλευρά μας, θέτουμε ως στόχο τη λήψη βρχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος στο Eurogroup την 5η Δεκεμβρίου αλλά και τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων που θα καταστήσουν πλέον το χρέος βιώσιμο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι χθεσινές δηλώσεις Ράις εκ μέρους του ΔΝΤ».

«Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έχουν συμφωνηθεί και εφαρμόζονται από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ δεν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της συμφωνίας,» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «αλλαγή της συμφωνίας και τέταρτο μνημόνιο επιδιώκει μόνο η ΝΔ διακαής πόθος της οποίας είναι η αποτυχία το τρέχοντος προγράμματος. Στόχος της να επιβάλει μια σκληρή ατζέντα λιτότητας και να την προσφέρει ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του χρέους».

«Η πολιτική της αυτή δεν είναι επικίνδυνη για την κυβέρνηση, είναι επικίνδυνη για τη χώρα και την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει αυτήν την εξέλιξη και θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της ρύθμισης του χρέους μαζί με τους εταίρους της στο υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Αυτό που είναι κρίμα είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει με δηλώσεις στελεχών της στην υποβάθμιση της σημασίας αυτής της επίσκεψης. Για άλλη μια φορά η ΝΔ δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στην υπόθεση της εξόδου από την κρίση και δυστυχώς καταλήγει να εκτίθεται διεθνώς. Η πορεία της χώρας, ευτυχώς, δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα καταστροφής που επιμένει να παρουσιάζει η ΝΔ» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, υπενθυμίζοντας τον αριθμό των σημαντικών ηγετών που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα στον τελευταίο χρόνο, καθώς και την πρώτη Ευρωμεσογειακή Σύνοδο με τη συμμετοχή του συνόλου των ηγετών του Νότου. Προσέθεσε δε χαρακτηριστικά: «Καμία σχέση με την απομόνωση που βίωσε η χώρα μας την καταστροφική πενταετία 2010-2014.»

 

1 σχόλιο

  1. Ε μα φυσικά και θα ονειρεύεται τέταρτο μνημόνιο η νέα δημοκρατία, μέσω αυτών των πρακτικών εξαθλίωσης της χώρας το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να έρθει και πάλι στην εξουσία. Τα μνημονια είναι που τρέφουν μέσω ενός κατ' ευφημισμόν "δανεισμού" τα κόμματα που κυβέρνησαν επί δεκαετίες και φέρουν την κύρια ευθύνη για τα σημερινά χάλια, το ζήτημα είναι όλα αυτά να τα συνειδητοποιήσει η κοινωνία επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση