Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

  Απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει τον ΕΝΦΙΑ σε 4 περιοχές της χώρας


  Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλάζει τα δεδομένα σε τέσσερις περιοχές της χώρας σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ. Το Β' τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας με σειρά αποφάσεων του έκρινε ότι είναι λάθος ο τρόπος προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε αυτές και κατά συνέπεια και ο προσδιορισμός του ΕΝΦΙΑ.
  Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Φιλοθέη, Ψυχικό, Νέο Βουτσά και Δελφοί Άμφισσας.
  Οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την υπουργική απόφαση καθορισμού των αντικειμενικών αξιών στις συγκεκριμένες περιοχές καθώς ο προσδιορισμός έγινε οριζόντια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις αποφάσεις "καθορίστηκαν συλλήβδην για όλες τις ζώνες ορισμένης περιφέρειας". Χωρίς δηλαδή να υπάρχει διαφανής, ορισμένη, πρόσφορη και οικονομετρικά άρτια  μεθοδολογία προσδιορισμού των αξιών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία αλλά και χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη του κάθε Δήμου ή Κοινότητας, όπως προβλέπεται.
  Βάσει των αποφάσεων ωστόσο δεν πρέπει να επιστραφεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016 στους ιδιοκτήτες ακινήτων των τεσσάρων αυτών περιοχών και αυτό γιατί κρίθηκε ότι δεν μπορεί ένα μήνα πριν από την εκπνοή του 2016 να τροποποιηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, παρά το γεγονός ότι η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ.
  Η κυβέρνηση όμως πρέπει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 να έχει προσδιορίσει  τις νέες αντικειμενικές αξίες στις εν λόγω περιοχές προκειμένου να καθοριστεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2017.   
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 17 Νοε 2016, 2:26:00 μ.μ.

  Γιατί ο ΣΚΑΙ πλήρωσε την άδεια του τόσο χαμηλά 43,6 εκατ. ευρώ. σε σχέση με τους άλλους Βαγγέλη Μαρινάκη έναντι 73,9 εκατ. ευρώ, τον Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ, τον Χρήστο Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ?
  Διότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ΣΚΑΙ και η ΜΕΓΆΛΗ απήχηση των πολιτικών - ενημερωτικών του εκπομπών εκεί ήθελε να βάλει χέρι…..
  Διότι έτσι πουλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και όποιος έχει μάτια και αυτιά ανοικτά μπορεί άνετα να το διαπιστώσει ακριβέστατα.
  Πλέον ΟΛΕΣ οι πολιτικές – ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ πρωί μεσημέρι βράδυ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ειδήσεις, μαγκαζίνο κλπ αποπνέουν άρωμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόσο αηδιαστικά που είναι να λυπάσαι τους παρουσιαστές ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ!!! Αλλά και ντροπή τους που ένας αρκετά και κατά κάθε καλόπιστο πολίτη ανεξάρτητος προς όλους σταθμός, και με την δική τους συνεισφορά, κατάντησε φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί μένουν εκεί και δεν τα βροοντούν κάτω και να φύγουν!!!!
  ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!
  ( Σπύρος Καλογήρου, είναι πολλά τα λεφτά Άρη…)
  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!
  Μερικές φορές τους επιβλέπει και γκαουλάιτερ από την Αυγή……

  Item Reviewed: Απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει τον ΕΝΦΙΑ σε 4 περιοχές της χώρας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr