GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαξίμου: Αποκλείεται να φέρουμε νέα μέτρα ή 4ο μνημόνιο

Αποκλείεται να φέρουμε νέα μέτρα ή να ψηφίσουμε τέταρτο μνημόνιο ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενη...


Αποκλείεται να φέρουμε νέα μέτρα ή να ψηφίσουμε τέταρτο μνημόνιο ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σε ερώτηση σχετικά με την επιμονή του ΔΝΤ να αναπροσαρμοστούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, το διέψευσε κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, τα στοιχεία της Eurostat είναι το μέτρο και εφόσον αυτά δείχνουν ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται, αποκλείεται να έλθουν νέα μέτρα είτε σε δημοσιονομικό είτε σε διαρθρωτικό επίπεδο.

«Η αλλαγή της συμφωνίας και τέταρτο μνημόνιο επιδιώκει μόνο η ΝΔ, διακαής πόθος της οποίας είναι η αποτυχία το τρέχοντος προγράμματος. Στόχος της να επιβάλει μια σκληρή ατζέντα λιτότητας και να την προσφέρει ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του χρέους», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πάντως, σχετικά με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, για τον χρόνο λήψης των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως οι δηλώσεις αυτές είναι «πάρα πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να είναι συνδεδεμένα και υπό την αίρεση (conditionality) της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων και δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν εκ των προτέρων, προκειμένου το Ταμείο να δεχθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση