GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κούρεμα" χρέους 67% για άνεργη μητέρα

Η οικονομική κρίση και η σημαντική επιβάρυνση της υγείας της «γονάτισαν» μια δανειολήπτρια στα Χανιά, που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στ...


Η οικονομική κρίση και η σημαντική επιβάρυνση της υγείας της «γονάτισαν» μια δανειολήπτρια στα Χανιά, που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε τράπεζα, με την οποία είχε συνάψει ένα στεγαστικό και τρία καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 84.497,63 ευρώ.
Η δανειολήπτρια, η οποία είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός ενήλικου παιδιού, απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με τη συνδρομή της οποίας υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη, με αποτέλεσμα το Ειρηνοδικείο Χανίων να την δικαιώσει και να σώσει την περιουσία της.
Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση αναγνώρισε ότι η γυναίκα, πρώην ιδιωτική υπάλληλος και νυν επιδοματούχος του ΙΚΑ, λόγω σοβαρής ασθένειας, δεν διαθέτει άλλο εισόδημα εκτός από τα 881,7 ευρώ του επιδόματος. Προκειμένου να μην χάσει και το σπίτι της, αποδέχθηκε την αίτησή της και ρύθμισε τα χρέη της ορίζοντας ότι για τρία χρόνια θα καταβάλει μηδενικό χρηματικό ποσό. Παράλληλα, εξαίρεσε από την εκποίηση το σπίτι της δανειολήπτριας, όπως επίσης και το οικόπεδο μέσα στο οποίο έχει αναγερθεί η κατοικία.
Ωστόσο, για τη διάσωση του σπιτιού, το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε ότι για 15 χρόνια η δανειολήπτρια θα καταβάλει το ποσό των 154,82 ευρώ, ως μηνιαία δόση.
Όπως επισημαίνεται από τα στελέχη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η συγκεκριμένη απόφαση του Ειρηνοδικείου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού επί της ουσίας, για τρία χρόνια απαλλάσσεται η δανειολήπτρια από τον βραχνά των δόσεων, ενώ στη συνέχεια, θα καταβάλει το ποσό των 154 ευρώ για 15 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το συνολικό χρέος των 84.497,63 ευρώ «κουρεύτηκε» κατά 67%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση