GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Η ΝΔ "ξήλωσε" τον Τασούλα λόγω της στήριξης στον Νικολόπουλο

Στην αντικατάσταση του Κώστα Τασούλα από τη θέση εκπροσώπου της ΝΔ στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας προχώρησε η ΝΔ με εντολή ...

Στην αντικατάσταση του Κώστα Τασούλα από τη θέση εκπροσώπου της ΝΔ στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας προχώρησε η ΝΔ με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη . 
"Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, στη θέση του βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, θα συμμετέχει ο βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς" αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντικατάστασή του αποτελεί αντίδραση στην απόφαση του κ. Τασούλα να ψηφίσει -εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα- κατά της άρσης ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις.

Την απόφαση στην πραγματικότητα έχει λάβει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φέρεται να είχε ενοχληθεί σφόδρα από την πρωτοβουλία του κ.Τασούλα, ο οποίος στη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε προτείνει απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας, υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες δηλώσεις του κ.Νικολόπουλου έγιναν λόγω "θρησκευτικού συναισθήματος".

Η "γραμμή" αυτή δεν άλλαξε πάντως μέχρι την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, με αποτέλεσμα το αίτημα της άρσης ασυλίας του κ.Νικολόπουλου να απορριφθεί με 152 "όχι". Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν μόνο 24 βουλευτές, εκ τω οποίων μόνο δύο από τη ΝΔ: Ο κ.Γεωργαντάς, που για αυτό το λόγο αναλαμβάνει πλέον τη θέση του κ.Τασούλα και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση