GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική

«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, μια άλλη πολιτική, χρειάζεται εθνική γραμμή με τρεις στόχους», τόνισε σήμερα το μεσημέρι από τα...


«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, μια άλλη πολιτική, χρειάζεται εθνική γραμμή με τρεις στόχους», τόνισε σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Οι τρεις στόχοι που έθεσε η κ. Γεννηματά είναι, όπως ανέφερε: «η επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, η αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους και η μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020».

Αναφερόμενη στη συζήτηση που γίνεται για το χρέος, η κ. Γεννηματά επισήμανε: «Ακόμα όμως και αν η συζήτηση για το χρέος προχωρούσε από μόνη της δεν θα ήταν αρκετή. Γιατί το κλειδί είναι η Ανάπτυξη. Είναι η πραγματική οικονομία. Γιατί αν δεν έχουμε ανάπτυξη 2,7% το 2017, θα λειτουργήσει ο «κόφτης» στους μισθούς, στις συντάξεις, θα επιβληθούν νέοι φόροι. Και έτσι αναπαράγεται ο φαύλος κύκλος, το μεγάλο αδιέξοδο».

Τα προβλήματα είναι εδώ, είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Ύφεση, ανεργία, ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ, απειλή για 18.000 νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους και επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Νέοι φόροι για το 2017 2,5 δις ευρώ. Φόροι παντού. Η μεσαία τάξη λυγίζει από τους φόρους. Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία. Μοιράζουν την φτώχεια. Τα παίρνουν από τους φτωχούς για να δώσουν ένα μέρος μόνο, στους ακόμη φτωχότερους. Εξίσωση προς τα κάτω. Ισοπέδωση. Αυτό δεν είναι αριστερά».

Επίσης, υποστήριξε πως 40.000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ ειδική αναφορά έκανε για το ΕΣΥ και την παιδεία λέγοντας: «Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, γυρνάμε σε καταστάσεις πριν από το ‘81, αν δεν έχεις λεφτά σήμερα στην Ελλάδα, πεθαίνεις. Εξαγγέλλουν διαρκώς τις ίδιες προσλήψεις νοσηλευτών, τίποτα δεν έχει προχωρήσει, κοροϊδεύουν ξανά. Η Παιδεία στο κρεβάτι του Προκρούστη, την έβαλαν στο μνημόνιο, καταργούν τα ολοήμερα, ισοπεδώνουν την εκπαίδευση. Ισότητα στις χαμένες ευκαιρίες είναι το μόνο που εξασφαλίζουν για τα παιδιά μας».

Προσερχόμενη στο χώρο της αίθουσας, όπου είχε τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, η κ. Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ESM επιβεβαιώνουν απόλυτα όχι μόνο την μεγάλη ελάφρυνση του χρέους που πετύχαμε το 2012, αλλά και τα καταστροφικά αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που οδήγησαν σε δυο χαμένα για την Ελλάδα χρόνια. Με ύφεση, απώλεια επενδυτικών ευκαιριών και ανεργία. Και το χειρότερο, αναδεικνύουν τη νέα προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού λαού από τον κ. Τσίπρα. Ο οποίος αφού συμφώνησε και υπέγραψε το περασμένο Μάιο αυτό που ήθελε ο κύριος Σόιμπλε για την μετάθεση της ουσιαστικής ρύθμισης για το χρέος μετά το 2018, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να θολώσει τα νερά. Κάθε μέρα και περισσότερο αναδεικνύεται ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση με Εθνική Γραμμή, με άλλους πολιτικούς συσχετισμούς, για να πετύχει την αναδιάρθρωση του χρέους, την έξοδο από την κρίση, την βιώσιμη ανάπτυξη».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε αρχικά στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος της παρουσίασε τα δύο αναπτυξιακά έργα του δήμου: το σχέδιο Ασκληπιός, για την ανάδειξη -παρουσίαση - αξιοποίηση της πανάρχαιας ιατρικής που στηρίζεται στα βότανα και τα φυτά.

Επίσης, από τον ίδιο, έγινε παρουσίαση του τουριστικού πλάνου και των δράσεων του Δήμου, αναφερόμενος στο θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων, τον μύλο των Ξωτικών. Ταυτοχρόνως, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και σε ζητήματα αυτοδιοίκησης.

1 σχόλιο

  1. Βγάλετε το κατάλογο του ΜΕΝΟΥ αναλυτικά [[όχι η χώρα θέλει άλλη κυβέρνηση ,άλλη πολιτική και ΜΑΛΑΚΙΕΣ]] το μενού σας ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΌΛΟΙ και με την ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ...Έτσι θα πάμε από εδώ και πέρα... διαφορετικά.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση