GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουζάλας κατά Νέας Δημοκρατίας για υποκίνηση εναντίον των προσφύγων

Έκκληση στους νησιώτες να αποδεχθούν και να συμβάλουν στην κατασκευή των χώρων υποδοχής για τους μετανάστες απηύθυνε ο υπουργός Μετανασ...


Έκκληση στους νησιώτες να αποδεχθούν και να συμβάλουν στην κατασκευή των χώρων υποδοχής για τους μετανάστες απηύθυνε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτική Γιάννης Μουζάλας, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά κινδυνεύει η συμφωνία που έχει γίνει με την ΕΕ και την Τουρκία. «Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει η συμφωνία» είπε ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναγνωρίζοντας ότι οι πρόνοιές της είναι δύσκολες και πως επί της ουσίας λόγω αυτών παραμένουν οι μετανάστες στα νησιά.
Ο κ. Μουζάλας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «υποκινεί καταστάσεις για να μην φτιαχτούν κλειστά κέντρα στα νησιά» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο «να κατασκευάσει κλειστά κέντρα στη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο, αλλά επιδιώκει την ευρύτερη συναίνεση». Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου είπε ότι από τη συμφωνία, δεν είναι δεσμευμένη η κυβέρνηση να κάνει την ταυτοποίηση στα νησιά, ενώ υποστήριξε πως «η ΝΔ δεν είναι αντίθετη να γίνουν τα κλειστά κέντρα, αλλά όπου σηκώνει να γίνουν χωρίς να υπάρχει βάρος».
Ο κ. Μουζάλας κατηγόρησε τον δήμο Χίου ότι υπαναχώρησε από τη συμφωνία να δημιουργηθεί το στρατόπεδο στο ΧΑΔΑ και απέκρουσε τις επικρίσεις του δημάρχου Μ. Μπουρνούς που παρενέβη επίσης στην εκπομπή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε.
«Υπάρχει πλέον έλλειψη εμπιστοσύνης, λόγω της κακής διαχείρισης των μεταναστών που τους αφήνουν να είναι εκτός των κέντρων» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουρνούς ενώ παραδέχθηκε ότι το υπουργείο αποδέχθηκε την πρόταση που είχε κάνει αρχικά ο ίδιος ο δήμος.
Ο κ. Μουζάλας τόνισε πως βρέθηκαν χρήματα, έγιναν σχέδια και στο τέλος ο δήμος υπαναχώρησε.
Μίλησε για διασυνδέσεις των δουλεμπόρων καθώς, όπως είπε, όταν μεταφέρθηκαν από τη Χίο οικογένειες μεταναστών στην ενδοχώρα, έφτασαν σχεδόν την επόμενη μέρα ισάριθμες οικογένειες.
Ανέφερε πως η Τουρκία δεν δέχθηκε πίσω παράτυπους μετανάστες που είχαν μεταφερθεί κρατούμενοι στην Αθήνα. Υπογράμμισε πως γίνεται από τους μετανάστες κατάχρηση του δικαιώματος ασύλου αφού το 97% που φθάνει στη χώρα υποβάλλει αίτημα, ενώ στο παρελθόν ήταν μόλις 2%.
Τόνισε ότι το προσωπικό που ασχολείται με το άσυλο έχει τριπλασιαστεί και η παραγωγικότητα εξέτασης αιτημάτων έχει διπλασιαστεί ήδη ενώ εκτιμάται πως θα τετραπλασιαστεί σύντομα.
Από τις ροές των μεταναστών, επισήμανε, το 70% είναι παράτυποι.
Καταλήγοντας ο κ Μουζάλας είπε πως «λάθη μπορεί να κάνουμε αλλά ποτέ δεν λέμε ψέματα».

2 σχόλια

  1. Καταλήγοντας ο κ Μουζάλας είπε πως «λάθη μπορεί να κάνουμε αλλά ποτέ δεν λέμε ψέματα».

    Κύριε μουζάλα κανείς δεν σας κατηγόρησε για ψέματα ούτε λάθη κάνατε προς Θεού.

    Εθνική Προδοσία κάνατε και γι' αυτήν πρέπει να δικασtείτε και να καταδικαστείτε κύριε Μουζάλα όλοι στην ηγεσία του Σύριζα με πρώτο τον Τσίπρα που δήλωσε κιόλας πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, εσείς την φύλαξη των συνόρων μας την κάνατε υπηρεσία υποδοχής λαθρομεταναστών, και ουσιαστικά καλούσατε τους λαθρομετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα παίζοντας το παιχνίδι της Άγκυρας και δίνοντας υπόσταση στο δόγμα ΟΖΑΛ, ( θα κατακτήσουμε την Ελλάδα στέλνοντας λαθρομετανάστες )
    Δεν κάνατε κανένα λάθος κύριε μουζαλα, υπηρετήσατε την Τουρκία με τον καλύτερο τρόπο η Ελλάδα όμως πρέπει να σας δικάσει και καταδικάσει ως προδότες!

    Βέβαια προσπαθείτε το Όλο θέμα να το παρουσιάσετε ως πλημέλημα αλλά δεν είναι, ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ συμπαραστεκόμενοι ( τσίπρας και οι συν αυτώ) και άμεσα εμπλεκόμενοι Κύπριοι, θα δεχτούν αυτά που συζητούνται για μια συμφωνία στο Κυπριακό που θα επιτρέπει στους Τουρκοκύπριους ( μακρύ και κοντινό χέρι της Άγκυρας)…….

    να έχουν εκ περιτροπής την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και βέτο στην θέληση της πλειοψηφούσης, τώρα Ελληνοκυπριακής πλευράς,…….

    να χειρίζεται πλέον και σε μεγάλο βαθμό η Άγκυρα την Κυπριακή ΑΟΖ, την δυνατότητα να τορπιλίσει η Άγκυρα τις συμφωνίες Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου,……..

    να έχουμε την Τουρκία που μέσα από τους Τουρκοκύπριους θα καθορίζει την στάση όλης της Κύπρου απέναντι στην Αίγυπτο που αν θυμάστε την αιματοκύλησε, γιατί δεν μπόρεσε να έχει Πρόεδρο της, τον αρεστό σε αυτήν, που ποτέ δεν θα συμφωνούσε με Ελλάδα και Ελληνοκύπριους για κοιτάσματα και ΑΟΖ….
    Το πρώτο που θα κάνει και μάλλον το έχει ξεκινήσει είναι να διαλύσει τις όποιες συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου…. ΕΚΤΟΣ και εάν η Αίγυπτος αποκτήσει φιλότουρκο πρόεδρο ( ΕΝΝΟΕΙΤΕ ME ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΕΣ ) και επίσης αν οι αγωγοί θα περάσουν μέσα από την Τουρκία, και εκτός και εάν οι Τουρκοκύπριοι, δηλαδή η Τουρκία, θα έχουν ίση ωφέλεια, προς το παρόν, γιατί αργότερα με την ανατροπή του δημογραφικού, θα αλλάξουν τα πράγματα…….

    να μην γίνετε κουβέντα από τους προδότες Τσιπραίους Έλληνες που συμπαρίστανται τάχα μου για το καλό αλλά και από τους Κύπριους για τους εκατό χιλιάδες Τούρκους έποικους από τα βάθη της Ανατολίας που εγκατέστησε με την βία η Άγκυρα στην Τουρκοκρατούμενη Κύπρο για να αλλοιώσει τον πληθυσμό της Κύπρου συνολικά όταν θα έρθει η στιγμή, και που από ότι φαίνεται ήρθε.,……

    να διδάσκετε πλέον η Τουρκική γλώσσα σε όλα τα Κυπριακά σχολεία, …..

    να μείνει ο Θεός ξέρει μέχρι πότε ο Τουρκικός στρατός στην Κύπρο και μέχρι τότε όπως λέει ο σοφός λαός, η το σαμάρι σπάει ή ο γάιδαρος ψοφάει……

    να γίνει η Κύπρος τελικά Τουρκική επαρχία αφού είναι δεδομένο ότι με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων κα Ελληνοκυπρίων και την υπεργεννητικότητα των Τούρκων στο νησί σε διάστημα είκοσι είκοσι πέντε ετών ο πλειοψηφών πληθυσμός θα είναι οι Τούρκοι…….

    να έρχονται στην Κύπρο νέοι άποικοι Τούρκοι χωρίς κανένα περιορισμό, όταν δεχτεί η ευρωπαϊκή ένωση την ελεύθερη είσοδο Τούρκων υπηκόων στην Έυρωπαϊκή Ένωση, κοντά είναι, ποιος θα εμποδίσει Τούρκους να εγκαθίστανται στην Κύπρο? Τάχα μου για δουλειές?

    να έχουμε επτά Ελληνοκύπριους και πέντε Τουρκοκύπριους στην Ανώτατη Αρχή, και αν ένας Τουρκοκύπριος από τους πέντε πει όχι σε κάτι που θα προτείνει η Ελληνοκυπριακή πλευρά είτε έχει την προεδρία είτε δεν την έχει, το προτεινόμενο δεν θα γίνετε δεκτό……..
    Κάποιοι δουλεύουν για την Τουρκία? Κάποιοι είναι γιουσουφάκια?

    Χίλιες φορές διχοτόμηση από την παράδοση στην Τουρκία! Το ακούτε προδότες?

    Και από ό’ τι φαίνεται προδότες έχουμε, πατριώτες δεν έχουμε………

    Μήπως πρέπει να ανοίξει το Γουδί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση