Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

  Κύπρος: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν το φορολογικό καθεστώς στα κατεχόμενα


  Το φορολογικό καθεστώς στα κατεχόμενα, καθώς και το σύστημα τελωνείων, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» τεχνοκρατικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Η παρουσία του κλιμακίου από την Κομισιόν εντάσσεται στο πλαίσιο της δικοινοτικής ad hoc επιτροπής, η οποία με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών χειρίζεται θέματα προετοιμασίας των κατεχομένων για εναρμόνιση θεμάτων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού.

  Στο πλαίσιο της αξιολόγησης του φορολογικού τμήματος στα κατεχόμενα θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, στην οποία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, τα δύο εμπορικά επιμελητήρια, οι σύνδεσμοι εγκεκριμένων λογιστών και τεχνοκράτες από το υπουργείο Οικονομικών και το τμήμα φορολογίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Εξάλλου στην Κύπρο έφθασε και κλιμάκιο τεχνοκρατών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο, θα προβεί στη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου σε φορολογικά θέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο τεχνικής βοήθειας, που παρέχει το ΔΝΤ για θέματα που αφορούν τις οικονομικές και δημοσιονομικές πτυχές της λύσης του Κυπριακού.

  Το ΔΝΤ έχει ήδη ετοιμάσει τη δική του έκθεση, την οποία δεν έχει δημοσιοποιήσει και αφορά στα ευρήματα από την εξέταση του φορολογικού καθεστώτος στα κατεχόμενα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κύπρος: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν το φορολογικό καθεστώς στα κατεχόμενα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr