Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπέστατος δανειολήπτης"


  «Απόλυτα νόμιμα έγινε η δανειοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, το δάνειο εξυπηρετείται μέχρι σήμερα κανονικά και είναι πλήρως και απολύτως ενημερωμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπέστατος δανειολήπτης. Έχει εξοφλήσει ήδη το 72% των δανειακών του οφειλών». Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ από το 1997, Μίμης Δαρειώτης, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την νομιμότητα της δανειοδότησης κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης από τις Τράπεζες.

  Όπως ανέφερε ο κ. Δαρειώτης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει δάνειο ύψους 27 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά από την Εθνική Τράπεζα, και σήμερα το υπόλοιπο της οφειλής του ανέρχεται στα 7.950.000 ευρώ και έχουν αποπληρωθεί όλοι οι τόκοι μέχρι τέλος του 2016, ενώ εξυπηρετείται σε μεγάλο βαθμό και το κεφάλαιο.

  «Καταβλήθηκε προσπάθεια από τη ΝΔ να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι. Ξεχνούν ότι η διαφορά μεταξύ μας, είναι ότι τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται με τεράστιες οφειλές και έχουν καταγγελθεί», συμπλήρωσε ο κ. Δαρειώτης.

  Την έντονη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ προκάλεσαν εξάλλου οι αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «περί τραπεζικού παραδόξου», σχετικά με την ρύθμιση στην οποία προχώρησε η εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων», στις 2/11/2016. Όπως υποστήριξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην Εξεταστική, αποκαλύπτεται ότι χρειάστηκαν 9 χρόνια από τότε που έλαβε το δάνειο η εφημερίδα για να σπεύσει να ρυθμίσει την οφειλή της για ένα δάνειο που είχε πάρει το 2007 και έληγε το 2018 και για το οποίο είχε πληρώσει μόλις μία δόση 3.000 ευρώ, από τις 23 μηνιαίες δόσεις, όπως ήταν ο όρος της δανειακής σύμβασης.

  Παράλληλα, όπως υποστηρίχθηκε, στη νέα ρύθμιση υπάρχει ο όρος ότι 15 ημέρες πριν την λήξη της συμφωνίας, δύναται ο οφειλέτης να κάνει αίτημα για νέο διακανονισμό.

  Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε «ανοησίες» τα συμπεράσματα αυτά από συναδέλφους του και τους κάλεσε να μην επιμένουν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, «αποδεικνύουν ότι είναι εκπρόσωποι ενός τυραννικού καθεστώτος, στο οποίο έχουμε δικαίωμα αντίστασης».

  «Σταματήστε το πανηγύρι για να σπιλώνετε τους κομματικούς σας αντιπάλους και να οδηγείτε στην κατάρρευση τους δημοκρατικούς θεσμούς. Από τις καταθέσεις μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή, αποδείχθηκε ότι όλα τα κόμματα σε αυτό το παιχνίδι του δανεισμού, δανείζονταν με τα ίδια κριτήρια», πρόσθεσε ο κ. Τζαβάρας.

  Παράλληλα, οι βουλευτές της ΝΔ εστίασαν τις ερωτήσεις τους κυρίως στο κτίριο της οδού Κουμουνδούρου, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε υποθήκη για να πάρει το δάνειο, ζητώντας να κατατεθούν στην Εξεταστική όλα τα έγγραφα που αφορούν τόσο την ιδιοκτησία του, όσο και την διαδικασία μεταβίβασής του στην κυριότητα του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι παραμένουν μέχρι σήμερα αναπάντητα αυτά τα ερωτήματα. Ακόμα, μίλησαν για αδιαφάνεια σε ό,τι αφορά τους μετόχους της εφημερίδας «Αυγή».

  Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τη ΝΔ για τακτική εντυπώσεων και ότι προσπαθεί «να αποδείξει με ψεύτικα στοιχεία, ότι το δάνειο δεν ήταν νόμιμο».

  «Στο κόμμα μας ούτε “pampers” ούτε βαλίτσες Χριστοφοράκου υπάρχουν», τόνισε ο Συμεών Μπαλλής, ενώ ο Γιάννης Γκιόλας αντέτεινε ότι «ούτε αφανείς, ούτε άγνωστοι χρηματοδότες υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και η προέλευση των χρημάτων του κόμματος είναι διαφανέστατη».

  Ο κ. Δαρειώτης επεσήμανε ότι οι διαδικασίες μεταβίβασης του ακινήτου από την «Ελληνική Αριστερά» στον ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Όπως ανέφερε, το κτίριο ανήκε αρχικά στην ΕΑΡ, που διαλύθηκε και ενσωματώθηκε το 1992 στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ενώ περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ, ως καθολικού διαδόχου.

  «Το κτίριο της οδού Κουμουνδούρου είναι η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΑΦΜ είναι το ίδιο σε όλες τις μετονομασίες του κόμματος. Όταν η Τράπεζα ζήτησε ως εγγύηση, την εκχώρηση του κτιρίου, το κάναμε ευχαρίστως γιατί ξέραμε ότι μας ανήκει και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Δαρειώτης.

  Αντιδράσεις προκάλεσαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσα υποστήριξε η ΝΔ, ότι για ένα δάνειο ύψους 400 εκατ. δραχμών που είχε πάρει η ΕΑΡ το 1992, εξοφλήθηκε το 1998 από τον Συνασπισμό, αφού έγινε κούρεμα της τάξεως του 65%, ενώ σημείωσε ότι αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν η μετεξέλιξη της ΕΑΡ, ήταν το πρώτο κόμμα που έκανε απομείωση χρέους.

  «Μην προσπαθείτε να μας εμφανίσετε ότι είμαστε ίδιοι, γιατί δεν είμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις, δεν χρωστά, αντίθετα από ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που φέσωσαν με δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ, τους Έλληνες φορολογούμενους», αντέτειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 17 Νοε 2016, 2:39:00 μ.μ.

  Γιατί ο ΣΚΑΙ πλήρωσε την άδεια του τόσο χαμηλά 43,6 εκατ. ευρώ. σε σχέση με τους άλλους Βαγγέλη Μαρινάκη έναντι 73,9 εκατ. ευρώ, τον Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ, τον Χρήστο Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ?
  Διότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ΣΚΑΙ και η ΜΕΓΆΛΗ απήχηση των πολιτικών - ενημερωτικών του εκπομπών εκεί ήθελε να βάλει χέρι…..
  Διότι έτσι πουλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και όποιος έχει μάτια και αυτιά ανοικτά μπορεί άνετα να το διαπιστώσει ακριβέστατα.
  Πλέον ΟΛΕΣ οι πολιτικές – ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ πρωί μεσημέρι βράδυ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ειδήσεις, μαγκαζίνο κλπ αποπνέουν άρωμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόσο αηδιαστικά που είναι να λυπάσαι τους παρουσιαστές ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ!!! Αλλά και ντροπή τους που ένας αρκετά και κατά κάθε καλόπιστο πολίτη ανεξάρτητος προς όλους σταθμός, και με την δική τους συνεισφορά, κατάντησε φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί μένουν εκεί και δεν τα βροοντούν κάτω και να φύγουν!!!!
  ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!
  ( Σπύρος Καλογήρου, είναι πολλά τα λεφτά Άρη…)
  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!
  Μερικές φορές τους επιβλέπει και γκαουλάιτερ από την Αυγή……

  Item Reviewed: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπέστατος δανειολήπτης" Rating: 5 Reviewed By: Press- gr