GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομπάμα: Η λιτότητα δεν είναι συνταγή ανάπτυξης - ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκινώντας την ομιλία του στην κοινή συνέντευξη...


«Ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκινώντας την ομιλία του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα, ευχαρίστησε  τον "Αλέξη", όπως αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα, για την συνεργασία τους και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει τον δύσκολο δρόμο για την ανάπτυξη» και ότι «η λιτότητα δεν είναι συνταγή ανάπτυξης».
«Ξέρω ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Η κρίση ανέτρεψε εκ βάθρων τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα. Για να είναι βιώσιμα τα πράγματα στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη» επεσήμανε.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, τόνισε επίσης, ότι θα συνεχίσει να βοηθά όσο μπορεί την Ελλάδα για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει το προσφυγικό. «Σας ευχαριστώ επίσης για την στήριξη των προσφύγων, εν μέσω δεινών. Το προσφυγικό είναι διεθνές πρόβλημα. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε όπως μπορούμε» είπε.
«Η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες παραμένει ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους και τους καλύτερους φίλους των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, πολλές πολιτικές που ακολουθήθηκαν δεν ήταν οι ορθότερες, αλλά η ελληνική οικονομία έπρεπε να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές».
Για το Κυπριακό σημείωσε: «Συζητήσαμε και για την Κύπρο. Οι συνθήκες για μια διζωνική λύση είναι καλύτερες από ποτέ».
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση