GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόσκοποι και οδηγοί έχουν καλύτερη ψυχική υγεία αργότερα στη ζωή τους

Τα παιδιά που γίνονται πρόσκοποί και οδηγοί, έχουν μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας αργότερα στη ζωή τους, σύμ...


Τα παιδιά που γίνονται πρόσκοποί και οδηγοί, έχουν μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Ο προσκοπισμός και ο οδηγισμός ενθαρρύνουν την αυτονομία, την ομαδικότητα και την αποφασιστικότητα, την επιθυμία για μάθηση και αυτομόρφωση, τη ζωή στην ύπαιθρο, καθώς και άλλες δεξιότητες, που έχουν θετική επίδραση στη ζωή ενός ανθρώπου έως τη μέση ηλικία.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Εδιμβούργου και της Γλασκόβης, με επικεφαλής τον καθηγητή Κρις Ντίμπεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας "Journal of Epidemiology and Community Health", ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 10.000 ανθρώπους.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι υπήρξαν κάποτε πρόσκοποι ή οδηγοί (περίπου το 25%), είχαν στην ηλικία των 50 ετών καλύτερη ψυχική υγεία κατά μέσο όρο. Οι πρόσκοποι και οδηγοί είχαν 15% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν άγχος και άλλες ψυχικές διαταραχές αργότερα στη ζωή τους.
«Είναι εντυπωσιακό ότι τα οφέλη του προσκοπισμού και του οδηγισμού είναι ορατά στους ανθρώπους μετά από τόσα χρόνια» δήλωσε ο Ντίμπεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση