GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με αφορμή τον Μαραθώνιο επισκεπτόμαστε τον ιστορικό δήμο

Με αφορμή τη διοργάνωση του 34ου Μαραθώνιου Αθήνας που θα λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου, οργανώνουμε μια ημερήσια εξόρμηση στον ιστορι...


Με αφορμή τη διοργάνωση του 34ου Μαραθώνιου Αθήνας που θα λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου, οργανώνουμε μια ημερήσια εξόρμηση στον ιστορικό δήμο της Αττικής.

Αυτός ο φημισμένος παγκοσμίως τόπος ιστορικής σημασίας, είναι γνωστός τοις πάσι για την περίφημη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ., όταν οι Έλληνες αντιστάθηκαν στους κατά 50.000 περισσότερους Πέρσες και κατάφεραν έτσι να βάλουν τέλος στην πρώτη εισβολή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ωστόσο, συνδέεται άμεσα και με τον αγώνα αντοχής Μαραθώνιο Δρόμο -συμπεριλαμβάνεται στα ολυμπιακά αθλήματα- που οφείλει την ονομασία του στον άθλο του στρατιώτη Φειδιππίδη. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έτρεξε από το Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα μετά το τέλος της μάχης ώστε να ανακοινώσει την έκβασή της με τη λέξη «νενικήκαμεν».

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Μην χάσετε, λοιπόν, την ευκαιρία εφόσον βρίσκεστε εδώ να επισκεφτείτε το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου (είσοδος: 2 ευρώ, 1 ευρώ μειωμένη, τηλ. 22940 67617, www.marathonrunmuseum.com), όπου στους χώρους του παρουσιάζεται η ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων από το 1896 έως το 2000.

Σημείο αναφοράς του ιστορικού δήμου Μαραθώνα αποτελεί και ο Τύμβος του Μαραθώνα κάτω από τον οποίο βρίσκονται τα οστά των 192 στρατιωτών που έπεσαν την ώρα της μάχης κατά των Περσών. Κοντά σε αυτόν εντοπίζεται η ήσυχη παραλία του Μαραθώνα με τα ρηχά νερά (ιδανική επιλογή για οικογένειες) και τις γραφικές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι.

archaiologiko_mouseio_marathona_1_edited

Εσωτερική άποψη από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Αρχαιολογικό Μουσείο (είσοδος: 6 ευρώ, 3 ευρώ μειωμένη, τηλ. 22940 55155) όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τμήμα από το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα, κεραμικά από τη νεολιθική εποχή που βρέθηκαν στο σπήλαιο του Πανός, καθώς και κάποια από την πρωτοκυκλαδική κεραμική των Γεωμετρικών και Κλασικών χρόνων.

Ένα ακόμη αξιοθέατο που αξίζει την προσοχή σας είναι η ομώνυμη τεχνητή λίμνη, εκτάσεως 2.450 στρεμμάτων, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 σημαντικότερους υγρότοπους της Αττικής, λόγω της πληθώρας των ειδών που φιλοξενεί. Δημιουργήθηκε το 1931, με την ανύψωση του φράγματος στο σημείο που ενώνονται οι χείμαρροι Χαράδρου και Βαρνάβα, και αποτέλεσε κύρια πηγή υδροδότησης της Αθήνας έως το 1959. Σε κοντινή απόσταση από το Μαραθώνα βρίσκεται και η δημοφιλής παραλία του Σχοινιά.

Παρακάτω θα βρείτε τρεις επιβεβλημένες στάσεις που πρέπει να κάνετε στην περιοχή για χορταστικό πρωινό, απολαυστικό γεύμα και λαχταριστό γλυκό.

1η στάση: Για καφέ στο Moraitis Beach

moraitis_edited

Το Moraitis Beach λειτουργεί από το 1979 και θεωρείται αδιαμφισβήτητα ένα από τα σημεία αναφοράς της παραλίας του Σχοινιά. Λειτουργεί όλη τη διάρκεια του χρόνου και σας δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε μια απολαυστική ημέρα. Επιλέξτε το για έναν καφέ με θέα στη θάλασσα και συνοδέψτε την παραγγελία σας με κάποιο από τα snacks, τις δροσερές σαλάτες ή τα burgers που βρίσκονται στη διάθεσή σας. Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής προτιμήστε κάποιο από τα πράσινα d-tox ή τα ποικίλα smoothies.

Στο χώρο λειτουργεί και sports center, με σχολή εκμάθησης windsurfing, water ski και wakeboard.

Πληροφορίες
Σχοινιάς, Μαραθώνας
Τηλ. 22940 55965
Fb page: Moraitis Beach

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση