GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα βήμα πριν την προεδρία της Γαλλίας η Μαρίν Λεπέν

Ένα βήμα πριν την προεδρία της Γαλλίας, και πιο κοντά παρά ποτέ για την κορυφαία κυβερνητική θέση της χώρας, είναι η επικεφαλής του ακ...


Ένα βήμα πριν την προεδρία της Γαλλίας, και πιο κοντά παρά ποτέ για την κορυφαία κυβερνητική θέση της χώρας, είναι η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν καλά ποσοστά στην ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου ενώ το βρετανικό γραφείο στοιχημάτων William Hill, την δίνει δεύτερη πιθανότερη νικήτρια των προεδρικών εκλογών μετά τον Αλέν Ζιπέ, του συντηρητικού κόμματος.
Και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία, μία κίνηση η οποία ενδεχομένως να στερήσει ψήφους από τους κυριότερους «συστημικούς» υποψήφιους σε μία σώμα με σώμα μονομαχία για την προεδρία, στην οποία η Μ. Λεπέν διαθέτει ισχυρό ρεύμα.
Το William Hill δίνει πιθανότητες 6/4 (και ίδιες πιθανότητες στον Ζιπέ)--ή αλλιώς 40%--στο ενδεχόμενο η Μαρίν Λεπέν να είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας.
Τα τελευταία χρόνια, οι bookmakers έχουν πέσει έξω πολλές φορές στις προβλέψεις τους για μεγάλα πολιτικά γεγονότα, περιλαμβανομένων των εκλογών στις ΗΠΑ, του δημοψηφίσματος για το Brexit, των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και των εκλογών το 2015 στη Βρετανία.

Μονομαχία Ζιπέ και Σαρκοζί για την ηγεσία της γαλλικής δεξιάς

Εν τω μεταξύ, ο Αλέν Ζιπέ και ο Νικολά Σαρκοζί είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών της γαλλικής δεξιάς.
Η δημοσκόπηση της εφημερίδας Le Monde (Cevipof και Ipsos-Sopra Steria) δίνει στον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ το 36% των ψήφων του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας των προκριματικών, με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να εξασφαλίζει το 29% των ψήφων.
Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 22% των ψήφων, έχοντας ενισχύσει το ποσοστό του κατά 10 μονάδες σε διάστημα ενός μηνός. Μία δημοσκόπηση τον έφερε χθες στήθος με στήθος με τον Σαρκοζί και εν δυνάμει να επικρατεί του Ζιπέ στον δεύτερο γύρο των προκριματικών.
Στον δεύτερο γύρο ο Ζιπέ επικρατεί του Σαρκοζί με 57% έναντι 43% των ψήφων. Ολες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ζιπέ να επικρατεί του πρώην προέδρου της Γαλλίας.
Ο Αλέν Ζιπέ είναι επίσης το φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου 2017 με αντιμέτωπη της υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν θα είναι βέβαιη αντίπαλος οποιουδήποτε κεντροδεξιού υποψήφιου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση