GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη: Πρωτοφανές να πέσει η κυβέρνηση για ένα νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός - ΒΙΝΤΕΟ

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την απόφαση του ΣτΕ και αυτό θα κάνει», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη....


«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την απόφαση του ΣτΕ και αυτό θα κάνει», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Θα είναι πρωτοφανές για έναν νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός να πέσει η κυβέρνηση, αυτό θα είναι πρωτοφανές και απορώ πως μπαίνει στο σκεπτικό και τον συλλογισμό κάποιων» σημείωσε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο Star.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ήδη από χθες έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τη συναίνεση στη Διάσκεψη των Προέδρων, γεγονός που ρίχνει μεγάλο βάρος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Επειδή είδαμε τη διάθεση να διαμορφωθεί ένα άλλο κλίμα, αναστείλαμε τη διαδικασία κατάθεσης ενός νομοσχεδίου για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες και για αυτό θα γίνει κι άλλη Διάσκεψη Προέδρων» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη ενώ κάλεσε τη ΝΔ να συναινέσει και «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

«Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε την κουβέντα σε άλλο σημείο εκκίνησης. Εκτιμώ ότι η ΝΔ θα το ξανασκεφτεί και θα έρθει με μια ώριμη στάση που θα ανταποκρίνεται στο θεσμικό ρόλο που έχει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος ενόψει της νέας διάσκεψης.

«Η κυβέρνηση έχει πολλά θέματα να αντιμετωπίσει για την καθημερινότητα των πολιτών» είπε η κ. Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας πως η ικανότητά τους να πληρώνουν φόρους και εισφορές έχει σχεδόν εξαντληθεί. Εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κλείσει η 2η αξιολόγηση και ότι τον Δεκέμβρη θα υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διευθέτηση του χρέους.

«Οι διεργασίες και η συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων από την πλευρά της κυβέρνησης και των δανειστών προχωρούν, βλέπουμε πού συγκλίνουμε και πού διαφωνούμε», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικά με την πιθανότητα ανασχηματισμού είπε: «Η κυβέρνηση σκέφτεται δομικές αλλαγές για να μην υπάρχει δυσκινησία σε διάφορα υπουργεία». Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν προεδρικά διατάγματα, αλλά σχέδια προεδρικών διαταγμάτων με ερωτήματα προς το ΣτΕ για να προχωρήσει η κυβέρνηση στις όποιες αλλαγές. Για τον χρόνο του ανασχηματισμού η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν είναι της άμεσης προτεραιότητας».

Δείτε το βίντεο του Star:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση