GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στίγκλιτς: Κοστίζουν και στη Γερμανία οι καθυστερήσεις με το χρέος

Την ελπίδα ότι η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη και οι συναντήσεις του σε Αθήνα και Βερολίνο θα σ...


Την ελπίδα ότι η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη και οι συναντήσεις του σε Αθήνα και Βερολίνο θα συμβάλουν θετικά στις εν εξελίξει συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς σε αποκλειστική του δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί, ακόμα και αν κάποιοι προσποιούνται ότι δεν θα γίνει. Αλλά αυτή η καθυστέρηση έχει μεγάλο κόστος, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τη Γερμανία, γιατί όσο καθυστερεί, τόσο το χειρότερο είναι για όλους. Επομένως ελπίζω ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα βοηθήσει στο να πειστεί η Γερμανία», υπογράμμισε ο Αμερικανός καθηγητής, ο οποίος παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες μια έκθεση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος.

Ο ίδιος άσκησε κριτική στη Γερμανία για τον «αποτυχημένο» τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί αντιμετώπισαν την κοινή γνώμη στο ζήτημα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στη συζήτηση για το χρέος. «Μακάρι να μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει χάρη στον Ομπάμα», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ σε αυτήν την περίπτωση παίζουν το ρόλο του «έντιμου διαμεσολαβητή», όπως έγινε και κατά τη διάρκεια του 2015.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το κατά πόσο θα συνεχίσει την παράδοση του προέδρου Ομπάμα στη στήριξη της Ελλάδας, ο διάσημος οικονομολόγος τοποθετείται με επιφυλακτικότητα. «Κανείς έχει την εντύπωση ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση λειτουργεί με λογικές συνδιαλλαγής, ότι δηλαδή εάν δεν έχει να κερδίσει κάτι, δεν κάνει τίποτα. Οπότε η έννοια της αλληλεγγύης και της ανησυχίας δεν δείχνει ότι μπορεί να κινητοποιήσει την κυβέρνηση Τραμπ σε οτιδήποτε», κατέληξε ο καθηγητής Στίγκλιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση