Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

  Το μήνυμα του Ομπάμα στον Ερντογάν, με την επίσκεψή του στην Ελλάδα


  Ως μήνυμα δυσαρέσκειας προς τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, στην Αθήνα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Χάρης Παπασωτηρίου, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, ο κ. Παπασωτηρίου εκτιμά ότι στόχος του Αμερικανού Προέδρου είναι να επισημάνει πως χρειάζεται χαλάρωση στην αυστηρή οικονομική πολιτική που ζητά η Γερμανία.
  Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπασωτηρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
  «Η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα, που θα κρατήσει δύο ημέρες για να είναι στα δελτία ειδήσεων της Τουρκίας και της Γερμανίας δύο συνεχόμενα βράδια, αποτελεί έκφραση δυσαρέσκειας του Ομπάμα για τον Ερντογάν και μέσο πίεσης του για διαλλακτική στάση στο Κυπριακό.
  Αποσκοπεί, επίσης, στο να επηρεάσει τη δυναμική εντός ΕΕ μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την αυστηρή οικονομική στάση της Γερμανίας και των άλλων παραγόντων που προτείνουν πιο κεϋνσιανικές προσεγγίσεις. Επειδή ο Ομπάμα είναι πολύ δημοφιλής στην Ευρώπη, ιδίως μετά την εκλογή Τραμπ, ενδέχεται η επίσκεψή του να επηρεάσει τουλάχιστον τμήματα της κοινής γνώμης, αν όχι άμεσα τις κυβερνήσεις.
  Ο Ομπάμα θέλει επιπλέον να αναδείξει την πολύ σωστή ανθρωπιστική στάση των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προς τους πρόσφυγες και να την αντιδιαστείλει με τη στενόκαρδη στάση του Τραμπ, αλλά και της ευρωπαϊκής λαϊκιστικής δεξιάς στο ζήτημα αυτό».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Το μήνυμα του Ομπάμα στον Ερντογάν, με την επίσκεψή του στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr