GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία και Κροατία κατά της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτε...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ τους παγώματος των διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να συνομιλούμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σαβσάν Σέμπλι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Είναι σημαντικό να μην παγώσουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, διότι αυτό θα πλήξει περαιτέρω τη σχέση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρώπη, και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Τουρκίας ούτε της Ευρώπης».

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Εάν κανείς δει τα γεγονότα, τότε είναι η περίπτωση που και οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στη συμφωνία και ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει, αφού είναι επωφελές και για τις δύο πλευρές», είπε.

Την ίδια στιγμή, και ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Ντάβορ Ίβο Στίερ, υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να διακόψει τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με την Τουρκία, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σλοβενία.

«Δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κροατίας ή της Σλοβενίας να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία... χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη στάση απέναντι στην Άγκυρα», δήλωσε ο Στίερ σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να επεκταθεί.

Νωρίτερα σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε πως η Τουρκία μπορεί να ανοίξει τις πύλες της για τους μετανάστες που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ζήτησε την προσωρινή διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Προτού κλείσει η βαλκανική διαδρομή τον Μάρτιο εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες διέσχισαν την Κροατία και τη Σλοβενία, που είναι και οι δύο μέλη της ΕΕ, κατευθυνόμενοι προς την πιο εύρωστη οικονομικά δυτική Ευρώπη.

Και οι δύο χώρες θέλουν να κρατήσουν τα σύνορά τους κλειστά στους παράνομους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση