Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

  Επιμένει η δυσοσμία στον Εύοσμο!


   Διαβεβαιώσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο, δήλωσε ότι έλαβε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες στην Αθήνα για το πρόβλημα της δυσοσμίας στον Εύοσμο. 

     Η κ. Πατουλίδου μετέφερε τη δήλωση του κ. Φάμελου ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου για την αναβάθμιση της εγκατάστασης και της τεχνικής υποδομής του σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που λειτουργεί με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμο Κορδελιού-Εύοσμου, μέσω του «Πράσινου Ταμείου». Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση εξειδικευμένων μηχανημάτων για τη μέτρηση ρύπων και δύσοσμων ενώσεων που δεν ανιχνεύονται από τα υπάρχοντα όργανα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα συνεχιστούν οι έκτακτοι έλεγχοι στην περιοχή από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος. 

     Επίσης, στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που απασχολούν τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και αφορούν ζητήματα υποδομών και ασφάλειας (φωτισμός, κάθετη και οριζόντια διαγράμμιση, διαβάσεις πεζών) στην παλιά Συμμαχική Οδό και την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου αλλά και σε περιοχές όπου λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Επιμένει η δυσοσμία στον Εύοσμο! Rating: 5 Reviewed By: Press- gr