Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

  ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του Press-Gr! Την απαλλαγή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ προτείνει ο εισαγγελέας


  Την απαλλαγή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου καθώς και δυο πρώην μελών της Αρχής για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Press-Gr..
  Η δικογραφία είχε επιστρέψει στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού κατόπιν της απόφασης του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, να κάνει εν μέρει δεκτή την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος που είχε κάνει η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.
  Μετά την αναίρεση η δικογραφία επέστρεψε, όπως προβλέπεται εκ του νόμου, προς νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών προκειμένου να κρίνει αν ο κ. Γεωργίου θα παραπεμφθεί σε δίκη και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς έχει ήδη γίνει παραπομπή του για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
  Η απόφαση
  Το Ποινικό Τμήμα του ΑΠ με την υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και κατά δύο μελών της ΕΛΣΤΑΤ, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.
  Το αδίκημα συνίσταται στη χρήση ψευδών στοιχείων κατά το 2009 ώστε να διογκωθεί το έλλειμμα και να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων.
  Τον τελευταίο λόγο πάντως έχει το Συμβούλιο Εφετών που με βούλευμά του θα αποφανθεί αν τελέστηκε όντως το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 18 Νοε 2016, 6:12:00 μ.μ.

  Γιατί ο ΣΚΑΙ πλήρωσε την άδεια του τόσο χαμηλά 43,6 εκατ. ευρώ. σε σχέση με τους άλλους Βαγγέλη Μαρινάκη έναντι 73,9 εκατ. ευρώ, τον Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ, τον Χρήστο Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ?
  Διότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ΣΚΑΙ και η ΜΕΓΆΛΗ απήχηση των πολιτικών - ενημερωτικών του εκπομπών εκεί ήθελε να βάλει χέρι…..
  Διότι έτσι πουλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και όποιος έχει μάτια και αυτιά ανοικτά μπορεί άνετα να το διαπιστώσει ακριβέστατα.
  Πλέον ΟΛΕΣ οι πολιτικές – ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ πρωί μεσημέρι βράδυ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ειδήσεις, μαγκαζίνο κλπ αποπνέουν άρωμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόσο αηδιαστικά που είναι να λυπάσαι τους παρουσιαστές ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ!!! Αλλά και ντροπή τους που ένας αρκετά και κατά κάθε καλόπιστο πολίτη ανεξάρτητος προς όλους σταθμός, και με την δική τους συνεισφορά, κατάντησε φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί μένουν εκεί και δεν τα βροοντούν κάτω και να φύγουν!!!!
  ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!
  ( Σπύρος Καλογήρου, είναι πολλά τα λεφτά Άρη…)
  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!
  Μερικές φορές τους επιβλέπει και γκαουλάιτερ από την Αυγή……

  Item Reviewed: ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του Press-Gr! Την απαλλαγή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ προτείνει ο εισαγγελέας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr