GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνα: Τρελές πωλήσεις την Ημέρα των Εργένηδων

Λίγα λεπτά μετά στα μεσάνυχτα έσπασαν τα κοντέρ οι διαδικτυακές πωλήσεις για την Ημέρα των Εργένηδων (Singles' Day), που χαρακτηρ...


Λίγα λεπτά μετά στα μεσάνυχτα έσπασαν τα κοντέρ οι διαδικτυακές πωλήσεις για την Ημέρα των Εργένηδων (Singles' Day), που χαρακτηρίζεται από φρενίτιδα ηλεκτρονικών αγορών.

Οι πωλήσεις στην ιστοσελίδα της Alibaba ξεπέρασαν τα 10 δισεκ. γιουάν (1,47 δισεκ. δολάρια) μέσα σε έξι λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, σχεδόν έξι λεπτά νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Μια άλλη ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, η Gome, κατάγραψε αύξηση 366% των παραγγελιών σε ετήσια βάση μέσα σε μόλις μία ώρα.

Στις 09:00 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), οι συνολικές πωλήσεις στις μεγαλύτερες κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ξεπέρασαν τα 76 δισεκ. γιουάν σύμφωνα με την εταιρία παροχής στοιχείων Syntun, που παρακολουθεί τις συναλλαγές στις 16 μεγαλύτερες ιστοσελίδες.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των κινεζικών εταιριών ηλεκτρονικού εμπορίου για την Ημέρα των Εργένηδων, που καθιερώθηκε από την Alibaba ως η κινεζική εκδοχή της αμερικανικής Μαύρης Παρασκευής (Black Friday). Από τις συναλλαγές των 76 δισεκ. γιουάν, το 74,2% έγινε από πλατφόρμες που διαχερίζεται ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, το 16,4% μέσω της JD.com και το 2,8% μέσω της εταιρίας Suning.com. Φέτος καταγράφηκε αύξηση και στις συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου, με το 83% των αγορών να γίνεται από τέτοιες συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση