Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

  ΕΣΡ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ! ΜΠΑΧΑΛΟ έγιναν στο ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία στη Βουλή...

  Μεγάλες εσωτερικές εντάσεις φαίνεται ότι έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η υπερψήφιση της τροπολογίας για το ΕΣΡ και την "αναστολή" -που από την Χαριλάου Τρικούπη ερμηνεύεται ως ουσιαστική κατάργηση- του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες...

  Στο μεταξύ βλέπουν το φως και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τον ανασχηματισμό, η συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες και την επίμαχη τροπολογία για το νόμο Παππά φαίνεται πως δρομολογεί εξελίξεις και σε άλλα κόμματα.
  Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται ενοχλημένος από την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να υπερψηφίσουν την τροπολογία, ζητώντας διάλογο για το ΕΣΡ από μηδενική βάση, εκτιμώντας ότι η στάση της κυβέρνησης ισοδυναμεί με ευτελισμό των θεσμών. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικοί οι τόνοι που χρησιμοποίησε ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του στη Βουλή κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «πολιτικό τάφο» με αφορμή το νόμο για τις τηλε-άδειες.
  Ο ίδιος πρόκειται να παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής, στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» του Σκάι και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τοποθετηθεί με τρόπο που θα δρομολογήσει εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κάτι για το οποίο δηλώνουν προετοιμασμένοι από τη Χαριλάου Τρικούπη και συνιστούν ψυχραιμία, ωστόσο αναμένουν και εκείνοι την ακριβή παρέμβαση του κ. Βενιζέλου για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να ζυγίσουν την αντίδρασή τους.

  Την ίδια ώρα εκδιδόταν από την Χαριλάου Τρικούπη η ακόλουθη ανακοίνωση:
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ: 
  ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΠΑ
  03/11/2016

  1. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε από την πρώτη στιγμή την κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου Παππά και την πλήρη απόδοση στο Ε.Σ.Ρ. των αρμοδιοτήτων του.
  2. Η πίεση και η επιμονή μας έφεραν αποτελέσματα. Το μαύρο δεν πέρασε. Οι ρυθμίσεις που απαιτήσαμε και η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να φέρει, επαναφέρουν στο ΕΣΡ τον αποφασιστικό του ρόλο και καταργούν στην πράξη τις αντισυνταγματικές διατάξεις.
  Ακόμη και σήμερα αναγκάστηκαν να δεχτούν την πρότασή μας, ώστε η «σύμφωνη γνώμη» του Ε.Σ.Ρ. να επεκταθεί σε όλα τα θέματα της αδειοδότησης.
  Είναι σαφές ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πέτυχε να ακυρωθούν τα σχέδια Τσίπρα – Παππά και να κατοχυρωθεί η Δημοκρατία και η πολυφωνία στην ενημέρωση.
  Με την δημοσίευση της Απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ θα κριθεί και ποιες άλλες διατάξεις πρέπει να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν.
  3. Από τη στιγμή που απαιτείται σε όλα η σύμφωνη γνώμη του Ε.Σ.Ρ, γίνεται πια σαφές ότι χρειάζεται να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πραγματικά συνθετικής λύσης σ αυτό με πρόσωπα υψηλού κύρους. Άρα επιβάλλεται και προκειμένου να βρεθεί διέξοδος η διαμόρφωση νέας συνθετικής πρότασης για την συγκρότηση του ΕΣΡ.
  4. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν πια να συντηρούν τις ακρότητες και τα μικροκομματικά παιχνίδια. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να ασχοληθούν όλοι με τα μείζονα και πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.
  5. H Δημοκρατική Συμπαράταξη όταν μιλά για «ρύθμιση» του τηλεοπτικού τοπίου, το εννοεί απόλυτα.
  Δεν αναζητά ούτε εφευρίσκει προσκόμματα προκειμένου να παραπέμψει το θέμα στις καλένδες.
  Η ρύθμιση πρέπει να γίνει με κανόνες από το ΕΣΡ χωρίς καμιά δικαιολογία για την συνέχιση της αυθαιρεσίας Παππά και την προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης από την Κυβέρνηση Σύριζα / ΑΝΕΛ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΕΣΡ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ! ΜΠΑΧΑΛΟ έγιναν στο ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία στη Βουλή... Rating: 5 Reviewed By: ThePress.gr