GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέλος του ΚΚΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Τάγμα θανάτου η ομάδα που μας επιτέθηκε

Της Άννας Κανδύλη «Τάγμα Εφόδου-θανάτου» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Γκούτης, μέλος του ΚΚΕ, ελασματουργός στη Ζώνη Περάματος, την ομάδα των...


Της Άννας Κανδύλη

«Τάγμα Εφόδου-θανάτου» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Γκούτης, μέλος του ΚΚΕ, ελασματουργός στη Ζώνη Περάματος, την ομάδα των περίπου 50 μελών της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε σε αυτόν και στους συντρόφους  του τη νύχτα της 12η Σεπτεμβρίου 2013 λίγα μέτρα από την είσοδο των Ναυπηγείων  ενώ έκαναν αφισοκόλληση. Καταθέτωντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α., ο μάρτυρας είπε πως ήταν  «μία καλά οργανωμένη επιχείρηση από εκπαιδευμένους ανθρώπους, μία ενέδρα θανάτου". 'Οπως ανέφερε δε χαρακτηριστικά,  αυτός και οι σύντροφοι του πρόλαβαν να αμυνθούν, να προστατευθούν πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον, όμως λίγες ημέρες μετά :" Ο Πάυλος Φύσσας που και σε αυτόν επιτέθηκαν Τάγματα εφόδου δεν είχε την ίδια τύχη με εμάς.." 

 

Αναφερόμενος στο επίμαχο βράδυ ο κ. Γκούτης είπε: "ήρθαν σαν τις γάτες, δεν ακούγονταν τίποτα..απλά εμφανίστηκαν και ακούστηκε μία φωνή "που είναι ο Πουλικόγιαννης"..Μας περικύκλωσαν. 'Ηταν σε τρεις σειρές: μπροστά οι ροπαλοφόροι, από πίσω αυτοί με τις "ιδιοκατασκευές" τα αυτοσχέδια κοντάρια με τις μεταλλικές απολήξεις και πίσω οι πιτσιρικάδες οι οποίοι μόλις έλαβαν διαταγή μας πέταξαν 3-4 μεγάλες πέτρες. "Μάλιστα λίγο αργότερα απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής  είπε πως αναγνώρισε ένα από τα ιδιοκατασκευασμένα κοντάρια το οποίο βρέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα , οι χρυσαυγίτες λίγο πριν τους περικυκλώσουν είχαν διακόψει την κυκλοφορία , κάτι που όπως επεσήμανε του είπε εκ των υστέρων ένας οδηγός λεωφορείου που τον εμπόδισαν να περάσει αλλά και ένας οδηγός ταξί. Ο μάρτυρας επανέλαβε , όπως και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης -ο οποίος λόγω προσωπικού προβλήματος δεν μπορούσε να παραστεί σήμερα ώστε να ολοκληρώσει την κατάθεση του-, ότι ενώ οι δράστες τους είχαν περικυκλώσει οι δύο από τους κατηγορούμενους, Αναστάσιος Πανταζής και Χρήστος Χατζηδάκης, βγήκαν μπροστά.  Αφού τους δήλωσαν τα ονόματα τους και την κομματική τους ιδιότητα τους είπαν: "να εξαφανιστείτε από εδώ, εδώ κάνει κουμάντο η Χρυσή Αυγή".

Κατά τον  κ. Γκούτη, ο οποίος τόνισε πολλές φορές πως οι επιτιθέμενοι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και «χτυπούσαν σε κεφάλια..λυσσωδώς», μόλις ξεκίνησε η επίθεση «συμπτυχθήκαμε, μας προφύλαξαν και τα αυτοκίνητα αλλιώς θα είχαμε νεκρό"».

Αναφερόμενος στην στάση της Αστυνομίας ο μάρτυρας κατέθεσε πως την επίθεση παρακολουθούσαν αμέτοχοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ , οι οποίοι πήγαν στο σημείο αμέσως μόλις αποχώρησε το τάγμα εφόδου : "τους είπαμε «γιατί δεν κάνατε κάτι;" και μας λένε "και τι να κάνουμε; να βγάλουμε πιστόλι και να πυροβολήσουμε;»

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δικαστών  ο κ. Γκούτης υποστήριξε πως η επίθεση που δέχθηκαν στο Πέραμα ήταν σε πλήρη γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Προς τούτο δε επικαλέστηκε  δήλωση  του  κατηγορούμενου βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου που υποσχόταν στους εργαζόμενους στην Ζώνη ότι «τα καράβια θα ξανάρθουν, το απόστημα του ΚΚΕ θα σπάσει» και μηνύματα του Γιάννη Λαγού πριν και μετά την επίθεση επισημαίνοντας ωστόσο ότι : «Ήταν πέρα και πάνω από τον Λαγό η επίθεση..Δεν θα μπορούσε να σηκώσει μόνος του αυτό το βάρος. Δεν μπορεί μία ναζιστική οργάνωση να κάνει κάτι κάτι χωρίς την έγκριση του αρχηγού..Ήταν ένα προϊόν σχεδιασμού πάνω από τον Λαγό.. Λίγες μέρες μετά στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής έγραφαν "Άγνωστοι χτύπησαν αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ.Δεν θα στενοχωρηθούμε που ματαιώθηκε η αφισοκόλληση". Έτσι καλύπτουν τα παιδιά με τα μαύρα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση