GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν ο Λέοναρντ Κοέν μιλούσε για τον θάνατό του - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Λέοναρντ Κοέν που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, είχε μιλήσει για τον θάνατό του σε μια ιδιαίτερα συγκινητική επιστολή που είχε γρ...


Ο Λέοναρντ Κοέν που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, είχε μιλήσει για τον θάνατό του σε μια ιδιαίτερα συγκινητική επιστολή που είχε γράψει για τη σύντροφό του Μαριάν τον περασμένο Ιούλιο όταν έμαθε ότι εκείνη έσβηνε από λευχαιμία.

«Λοιπόν Μαριάν,
φτάσαμε σε αυτή τη στιγμή που αρχίσαμε να αισθανόμαστε πια πολύ μεγάλοι και τα κορμιά μας άρχισαν να αποσυντίθενται. Νομίζω ότι θα σε ακολουθήσω πολύ σύντομα. Είμαι πολύ κοντά σου, τόσο κοντά που αν απλώσεις το χέρι σου, νομίζω ότι μπορείς να αγγίξεις το δικό μου. Να ξέρεις ότι πάντα θα σε αγαπώ για την ομορφιά και τη σοφία σου. Τώρα θέλω να σου ευχηθώ καλό ταξίδι αγαπημένη μου φίλη και ατέλειωτη αγάπη μου. Θα σε δω στο τέλος του δρόμου».   

Μερικές μήνες αργότερα, στις αρχές Οκτωβρίου, δίνοντας μια συνέντευξη στο New Yorker με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «You Want It Darker», αναφερόμενος στα ημιτελή τραγούδια του δήλωνε: 

«Δεν νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να τελειώσω αυτά τα τραγούδια. Ίσως, ποιος ξέρει; Και ίσως να πάρω μια δεύτερη ανάσα, δεν ξέρω. Αλλά εγώ τολμώ να δεσμεύσω τον εαυτό μου με μια πνευματική στρατηγική. Δεν τολμώ να το κάνω αυτό. Έχω κάποια δουλειά να κάνω. Να ξεμπερδέψω με υποχρεώσεις. Είμαι έτοιμος να πεθάνω. Ελπίζω ότι δεν θα είναι πάρα πολύ άβολα. Αυτό ήταν για μένα». 

Λίγες ημέρες αργότερα πάντως σε συνέντευξη του φρόντισε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις: «Είπα πρόσφατα ότι είμαι έτοιμος να πεθάνω αλλά νομίζω ότι υπερέβαλα. Σκοπεύω να ζήσω για πάντα». 

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση