GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέδριο ΑΝΕΛ: Τα δύο ψηφίσματα που πέρασαν και αυτό που... κόπηκε

Κατά την διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας του 3ου Συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατατέθηκαν προς έγκριση τρία ψηφίσματα, ...


Κατά την διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας του 3ου Συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατατέθηκαν προς έγκριση τρία ψηφίσματα, εκ των οποίων τελικά το ένα αποσύρθηκε.

Το πρώτο ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε το Συνέδριο, αφορά τον ενταφιασμό των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον Πόλεμο του ’40 στην Αλβανία.

Αρχικά στη διατύπωση του ψηφίσματος γινόταν λόγος για επανενεργοποίηση των διπλωματικών ενεργειών προς την αλβανική κυβέρνηση για τήρηση της σχετικής συμφωνίας του 2010. Κατόπιν παρεμβάσεως του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια αυτή δεν διακόπηκε ποτέ, η διατύπωση του ψηφίσματος μεταβλήθηκε ώστε ο όρος «επανεργοποίηση» αντικαταστάθηκε από τη διατύπωση «να συνεχιστεί η προσπάθεια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών».

Το δεύτερο ψήφισμα που εγκρίθηκε αφορά στην ονομασία της ΠΓΔΜ, με το Συνέδριο των ΑΝΕΛ να μην αποδέχεται σε καμία μορφή και με κανένα παράγωγο τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του «βορείου μορφώματος», όπως αναφέρθηκε.

Το τρίτο ψήφισμα αφορά στις δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, με τους ΑΝΕΛ να τονίζουν ότι η Ενέργεια και το Νερό είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά και όχι προϊόντα και να καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει από το υπερταμείο τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, στην ομιλία του, νωρίτερα, είχε πει ότι η υπαγωγή των επιχειρήσεων αυτών στο υπερταμείο, ουσιαστικά συνιστά μια προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από το ΤΑΙΠΕΔ «το οποίο ξεπουλούσε».

Το ζήτημα απαιτεί βαθύτερη μελέτη και επεξεργασία και ως εκ τούτου αποσύρω το ψήφισμα αυτό, κατέληξε ο κ. Σγουρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση