GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χτυπούσαν σε κεφάλια λυσωδώς

Την πεποίθηση πως «τα τάγματα εφόδου» που επιτέθηκαν στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 2013 είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση ...


Την πεποίθηση πως «τα τάγματα εφόδου» που επιτέθηκαν στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 2013 είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση εξέφρασε καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Παναγιώτης Γκούτης, μέλος του ΚΚΕ , ελασματουργός στη Ζώνη Περάματος. 
 
«Χτυπούσαν σε κεφάλια..λυσωδώς» είπε ο μάρτυρας ο οποίος χαρακτήρισε «Τάγμα Εφόδου-θανάτου» την ομάδα των περίπου 50 μελών της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε τονίζοντας πως επρόκειτο για «μία καλά οργανωμένη επιχείρηση από εκπαιδευμένους ανθρώπους», «μία ενέδρα θανάτου».
 
Ο κ. Γκούτης περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος και οι σύντροφοί του εκείνο το βράδυ. «Ήρθαν σαν τις γάτες, δεν ακούγονταν τίποτα.. απλά εμφανίστηκαν και ακούστηκε μία φωνή “που είναι ο Πουλικόγιαννης”..Μας περικύκλωσαν .'Ήταν σε τρεις σειρές: μπροστά οι ροπαλοφόροι, από πίσω αυτοί με τις “ιδιοκατασκευές” τα αυτοσχέδια κοντάρια με τις μεταλλικές απολήξεις και πίσω οι πιτσιρικάδες οι οποίοι μόλις έλαβαν διαταγή μας πέταξαν 3-4 μεγάλες πέτρες».
 
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως, ενώ οι δράστες τους είχαν περικυκλώσει, δύο από τους κατηγορούμενους - οι Αναστάσιος Πανταζής και Χρήστος Χατζηδάκης - βγήκαν μπροστά και αφού τους δήλωσαν τα ονόματα τους και την κομματική τους ιδιότητα τους είπαν: «να εξαφανιστείτε από εδώ, εδώ κάνει κουμάντο η Χρυσή Αυγή».
 
«Συμπτυχθήκαμε, μας προφύλαξαν και τα αυτοκίνητα αλλιώς θα είχαμε νεκρό» τόνισε ο μάρτυρας υποστηρίζοντας πως η ομάδα των δραστών έφυγε ενώ προηγουμένως χωρίστηκε στα δυο   όταν ακούστηκε μία γυναικεία φωνή πως έχει κληθεί η αστυνομία.
 
Πρόεδρος: Αν είχαν σκοπό να σκοτώσουν γιατί έφυγαν;
Μάρτυρας: Η αστυνομία υπήρχε στον χώρο από την στιγμή που παρατάχθηκαν… Δεν φοβήθηκαν την Αστυνομία, απλά και το ακαταδίωκτο τους έχει τα όρια του. Δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν την επιχείρηση παραπάνω. Είμαστε και εμείς έμπειροι και προσπαθήσαμε να αμυνθούμε. Αν δεν είχαμε προβάλει αυτήν την αντίσταση, το ξαναλέω θα είχαμε νεκρούς.
Πρόεδρος: Γιατί έφυγαν πριν ολοκληρώσουν είναι το ερώτημα. Ήθελαν να εκφοβίσουν;
Μάρτυρας: Όχι. Αν ήθελαν απλά να εκφοβίσουν θα στόχευαν κάτω, όχι στο κεφάλι. Ήταν χρονομετρημένος ο χρόνος , τα είχαν προβαρισμένα αυτά, ήταν εκπαιδευμένοι. Έφυγαν μόλις πέρασε ο προβλεπόμενος χρόνος.
 
«Ο Παύλος Φύσσας, που και σε αυτόν επιτέθηκαν Τάγματα εφόδου, δεν είχε την ίδια τύχη με εμάς» συμπλήρωσε ο μάρτυρας και αναφερόμενος στη στάση που κράτησε η αστυνομία η οποία, όπως είπε, παρακολουθούσε αμέτοχη τόνισε  «τους είπαμε “γιατί δεν κάνατε κάτι;” και μας λένε “και τι να κάνουμε; να βγάλουμε πιστόλι και να πυροβολήσουμε;” πήγα να τσακωθώ μαζί τους. Θα μπορούσαν έστω να είχαν πάρει τα νούμερα των οχημάτων των δραστών».
 
Ο κ. Γκούτης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις  υποστήριξε πως η επίθεση που δέχθηκαν ήταν σε πλήρη γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, επικαλέστηκε δηλώσεις των κατηγορούμενων βουλευτών Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού. «Ήταν πέρα και πάνω από τον Λαγό η επίθεση. Δεν θα μπορούσε να σηκώσει μόνος του αυτό το βάρος. Δεν μπορεί μία ναζιστική οργάνωση να κάνει κάτι  χωρίς την έγκριση του αρχηγού. Ήταν ένα προϊόν σχεδιασμού πάνω από τον Λαγό.. Λίγες μέρες μετά στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής έγραφαν «Άγνωστοι χτύπησαν αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ. Δεν θα στενοχωρηθούμε που ματαιώθηκε η αφισοκόλληση». Έτσι καλύπτουν ..τα παιδιά με τα μαύρα».
 
Αναφερόμενος δε στην Χρυσή Αυγή ο μάρτυρας αναφερόμενος στο ρόλο της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη  είπε πως «Ιστορικά οι φασιστικές οργανώσεις ήταν πάντα με τους εργοδότες» και τόνισε πως οι χρυσαυγίτες  δεν πήραν θέση υπέρ των εργαζομένων αλλά «όλα όσα ήταν για φοροαπαλλαγές των εργοδοτών τα ψήφιζαν με τα δύο χέρια». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γκούτης ξεκίνησε σήμερα  την κατάθεση του καθώς ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης λόγω προσωπικού προβλήματος δεν μπορούσε να παραστεί  κάτι που πιθανότατα θα γίνει την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση