GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Αθήνα σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να ενημερώσει την ελληνική πολιτική και πολιτειακή η...


Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να ενημερώσει την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία για το Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στις 18.00. Οι δύο άνδρες θα ανταλλάξουν απόψεις εν όψει των διαπραγματεύσεων, που θα γίνουν στην Ελβετία από την Κυριακή μέχρι και τις 22 του μηνός.

Σύμφωνα με το «Φιλελεύθερο», φόρμουλες αναζητούνται στο παρασκήνιο από τρίτους για το κεφάλαιο της Ασφάλειας. Ενημερωμένες πηγές σημείωναν πως διαμορφώνονται διάφορες ιδέες υποδεικνύοντας πως η διάρκεια της μεταβατικής περιόδου θα αποτελεί και το κλειδί για να γίνει αποδεκτή μια τέτοια φόρμουλα από τη Λευκωσία και την Άγκυρα. Ενδεχομένως, όπως σημείωναν ενημερωμένες πηγές, να γίνει παιχνίδι κατά τη μεταβατική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας θα παραμείνουν τουρκικά στρατεύματα και τουρκικές εγγυήσεις.

Εσχάτως γίνεται λόγος και για συμμετοχή της Τουρκίας σε μια Πολυεθνική Δύναμη, με το επιχείρημα πως «δεν θα έχει το πάνω χέρι», ούτε θα αποφασίζει για δράσεις. Αυτή η ιδέα έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση που έχει καταθέσει η Ελλάδα για τη συγκρότηση Πολυεθνικής χωρίς τη συμμετοχή Ελλάδος, Τουρκίας και Βρετανίας.

Χθες πάντως, τόσο ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, όσο και Τούρκοι αξιωματούχοι επέμειναν σε τουρκικές εγγυήσεις ( ακόμα και εάν εγκαταλείψουν Ελλάδα και Βρετανία) καθώς και στην εκ περιτροπής προεδρία. Ο Ακιντζί κάλεσε τους Ε/κ να αρχίσουν να κατανοούν τούτο. «Αυτό δεν πρέπει να μένει κρυφό, θα πρέπει να συζητείται και να γίνει αποδεκτό», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση