GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Ρέντσι αφαίρεσε τη σημαία της Ευρώπης - ΒΙΝΤΕΟ

Η ιταλική εφημερίδα IL Messaggero τονίζει σήμερα σε άρθρο της ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι φαίνεται πως αποφάσισε να αφαιρέσει ...


Η ιταλική εφημερίδα IL Messaggero τονίζει σήμερα σε άρθρο της ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι φαίνεται πως αποφάσισε να αφαιρέσει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διατηρήσει μόνο εκείνη της Ιταλίας, ιδίως σε παρεμβάσεις του μέσω διαδικτύου.

Η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο Ρέντσι μίλησε μέσω Facebook επιλέγοντας στο «σκηνικό» μόνο την ιταλική σημαία, αλλά όχι εκείνη της ΕΕ, όπως συνήθιζε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την IL Messaggero, πρόκειται και για μια έμμεση συνέπεια της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. «Ο Ρέντσι συνέχισε να "ραπίζει" την Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησε από τους Ιταλούς να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές της 4ης Δεκεμβρίου, ώστε η Ιταλία να μπορέσει να έχει περισσότερη δύναμη στη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες και να υπερασπιστεί καλύτερα τα εθνικά συμφέροντα», τονίζει ο δημοσιογράφος Αλμπέρτο Τζεντίλι.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς και του Δημοκρατικού Κόμματος είχε αποφασίσει να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα στους Ιταλούς μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, έχοντας πίσω του μόνον τις σημαίες της χώρας του, και όχι εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση