GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιορτινός μποναμάς: 13η σύνταξη σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους

Μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων και των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση ανακοίνωσε ο πρ...


Μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων και των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτο διάγγελμά του λίγο μετά τις 9 το βράδυ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων, το ποσό των 617 εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχεται από την υπεραπόδοση των εσόδων και το πρωτογενές πλεόνασμα, θα διανεμηθεί σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους που λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ σύνταξη. Η διανομή του ποσού θα γίνει όπως είπε "αντισυμμετρικά", δηλαδή από κάτω προς τα πάνω: όσο χαμηλότερη σύνταξη λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ενίσχυση, και όσο υψηλότερη σύνταξη λαμβάνουν, τόσο μικρότερη θα είναι η ενίσχυση - αλλά σε καμία περίπτωση κάτω των 300 ευρώ, όπως διευκρίνισε.

Ακόμα, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της στήριξης των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, αναστέλλεται για όσο αυτή διαρκεί η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% - "δεν θα το εφαρμόσουμε την ώρα που σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης", τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη και η ελληνική Πολιτεία τους χρωστά για την προσφορά τους.
Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση του ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά στα οποία παραμένει ακόμα μειωμένος θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017, όμως από αυτήν θα εξαιρεθούν η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Κως και τα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής.
Ακόμα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα με τις θυσίες του λαού της κρατά το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης, τόσο στο προσφυγικό όσο και στην οικονομική κρίση, και ήρθε η ώρα να το αναγνωρίσει αυτό εμπράκτως η Ευρώπη. Χαρακτήρισε επίσης την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας για την ελάφρυνση του χρέους σημαντική για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, και αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή στις αγορές και την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία.
"Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων. Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί", διεμήνυσε κλείνοντας, ενώ ξεκαθάρισε ότι "αυτοί που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης θα είναι οι πρώτοι δικαιούχοι της ανάπτυξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση