GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με 152 «ναι» o προϋπολογισμός

Με 152 «ναι» έναντι 146 «όχι» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2017με την ονομαστική ψηφοφορία να ολοκληρώνει μια...

Με 152 «ναι» έναντι 146 «όχι» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2017με την ονομαστική ψηφοφορία να ολοκληρώνει μια έντονη συζήτηση που διεξήχθη υπό το βάρος των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για τη β' αξιολόγηση αλλά και εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων για τη 13η σύνταξη και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες .


Η συμπολίτευση εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά συμπαγής σε μια κρίσιμη ψηφοφορία αφού υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, πλην του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη ο οποίος απουσίαζε για λόγους υγείας. Από την αντιπολίτευση που καταψήφιζε σύσσωμη τον Κρατικό Προϋπολογισμό απουσίαζε μόνο η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η β’ αξιολόγηση θα κλείσει δίχως τα πρόσθετα μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ και ταυτόχρονα χαρακτήρισε ορόσημο για τη χώρα τον προϋπολογισμό που προβλέπει ανάπτυξη 2,7% για το 2017. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 με την κυβέρνηση να εξαντλεί «μέχρι τελευταίας ημέρας την τετραετία» και καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μησοτάκη ότι τείνει να καταντήσει «γραφικός» με τις συνεχείς αναφορές του σε πρόωρες εκλογές και σε επικείμενο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

Στον αντίποδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ετοιμάζεται να αποδράσει λόγω της τροχιάς που διαγράφει η ελληνικής οικονομίας προς το 4ο Μνημόνιο διάσωσης. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η παροχή της 13ης σύνταξης αποτελεί προεκλογική εξαγγελία που θυμίζει το ιστορικό «Τσοβόλα δώστα όλα» του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία προχώρησε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία προεξόφλησε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να περικόψει μισθούς και συντάξεις, να αυξήσει φόρους και να υπογράψει τελικά δύο μνημόνια, το 3ο Μνημόνιο plus και το 4ο Μνημόνιο για την περίοδο μετά το 2018.

Τις παροχές της κυβέρνησης στους χαμηλοσυνταξιούχους στηλίτευσε από την πλευρά του ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την ότι «μοίρασε ψίχουλα από ματωμένα πλεονάσματα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε περιστολή κρατικών δαπανών και μείωση φόρων αμφισβητώντας την πρόβλεψη του Κρατικού Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,7%.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος προκάλεσε αίσθηση όταν συνέκρινε εαυτόν με τον Ανδρέα Παπανδρέου για την επίσκεψη που οργάνωσε στο Καστελόριζο λέγοντας ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες είχε αναλάβει και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για εκλογές το 2019 ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές και ότι στήνει σκηνικό σύγκρουσης με τους πιστωτές.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για true story, εν αντιθέσει με το success story της κυβέρνησης Σαμαρά και δεν έκρυψε ότι αισθάνεται προδομένος από τη στάση του ΔΝΤ, ενώ νωρίτερα είχε παραδεχθεί καυγά με το Ταμείο για νέα μέτρα ή νέο μηχανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση