GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Στην Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, η οποία τιμάται στην 1 Δεκεμβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Η Παγ...


Στην Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, η οποία τιμάται στην 1 Δεκεμβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, από το 1988 που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, σηματοδοτεί και την απόφαση να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας. Η πρόοδος που σημειώθηκε από τότε είναι μεγάλη, τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και της θεραπείας. Όμως, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν», τονίζει ο Πρωθυπουργός.

«Στην Ελλάδα ζήσαμε μια τεράστια αύξηση των κρουσμάτων την περίοδο 2010-2012, κυρίως διότι ο αριθμός των τοξικομανών που προσβλήθηκαν από τον ιό αυξήθηκε κατά 15 φορές. Αυτό αποδεικνύει πως η πολιτική της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να είναι περιορισμένη και επιλεκτική, αλλά πρέπει να παρέχεται καθολικά και δωρεάν και σε όλα τα αναγκαία επίπεδα», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει λέγοντας πως «Σήμερα, αναγνωρίζουμε και τιμούμε επίσης το έργο της επιστημονικής κοινότητας χάρη στο οποίο έχουν μειωθεί τα ποσοστά θνησιμότητας, και οι ασθενείς δύνανται να συνεχίζουν τη ζωή τους με υψηλή ποιότητα. Τιμούμε, επίσης, όσους εργάζονται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη νόσο του AIDS, και προκειμένου να σπάσει κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού των φορέων και των ασθενών συμπολιτών μας. Μα πάνω από όλα, θυμόμαστε όσους έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια. Οφείλουμε στη μνήμη τους να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο AIDS. Όπως οφείλουμε απέναντι στους νέους μας να προσφέρουμε πλήρη ενημέρωση, ενάντια σε συντηρητικά αντανακλαστικά που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση