GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΑΠΙ! ΕΝΟΧΗ (αλλά ...χωρίς ποινή) η Κριστίν Λαγκάρντ

Καταδίκη της Κριστίν Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί αποφάσισε τη Δευτέρα γαλλικό δικαστήριο, χωρίς ωστόσο να της επιβληθεί ποινή. Η Λαγκάρ...

Καταδίκη της Κριστίν Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί αποφάσισε τη Δευτέρα γαλλικό δικαστήριο, χωρίς ωστόσο να της επιβληθεί ποινή. Η Λαγκάρντ, η οποία καταδικάστηκε για αμέλεια, θα μπορούσε να έχει αντιμετωπίσει φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο.

Ο δικηγόρος της επικεφαλής του ΔΝΤ, Πατρίκ Μεζονέβ, σχολίασε ότι θα ασκήσει έφεση στην δικαστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί, πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας Adidas, είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον της κρατικής τράπεζας Credit Lyonnais, ζητώντας αποζημίωση για απάτη. Η υπόθεση βρισκόταν επί χρόνια στις διάφορες βαθμίδες της γαλλικής Δικαιοσύνης έως το 2007, οπότε και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών συμφώνησε στην παραπομπή της σε ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο.

Η Λαγκάρντ διατελούσε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί και η απόφαση που έλαβε προκάλεσε ζημιά 400 εκατομμυρίων ευρώ στο γαλλικό Δημόσιο, καθώς το διαιτητικό δικαστήριο επιδίκασε το κατά πολύ υψηλότερο από το προβλεπόμενο ποσό προς όφελος του επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση