GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τριτοκοσμικές εικόνες στο Πρωτοδικείο Αθηνών- ΦΩΤΟ

Εικόνες ντροπής, που αποτυπώνουν τα χρόνια κτιριακά προβλήματα αλλά και θέματα που αφορούν τις συνθήκες υγιεινής, κατέγραψε το «Έθνος» στ...


Εικόνες ντροπής, που αποτυπώνουν τα χρόνια κτιριακά προβλήματα αλλά και θέματα που αφορούν τις συνθήκες υγιεινής, κατέγραψε το «Έθνος» στις αίθουσες του Πρωτοδικείου Αθηνών μία ημέρα μετά τη μεγάλη νεροποντή της Κυριακής 27 Νοεμβρίου που έπληξε την πρωτεύουσα.

Νερά μέσα σε δικαστικές αίθουσες, πεσμένοι σοβάδες στο πάτωμα και στις καρέκλες, ακαθαρσίες, μπάζα, κατεστραμμένα μηχανήματα, σκαλοπάτια και φθαρμένες πόρτες στις εισόδους αλλά και σπασμένα τζάμια, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα σε αρκετά κτίρια που βρίσκονται στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Στις περισσότερες τουαλέτες λόγω και της δυσωδίας είναι αδύνατο ακόμη και να πλησιάσεις απέξω ενώ σε αρκετές δικαστικές αίθουσες, διάδικοι, κατηγορούμενοι και δικαστές αντικρίζουν εικόνες που δεν τιμούν τη χώρα. Λείπουν τμήματα από την ψευδοροφή, υπάρχουν σημαντικές φθορές στους τοίχους αλλά και στις εισόδους των κτιρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την Κυριακή που ξέσπασε η μεγάλη νεροποντή, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου και δεκάδες υπάλληλοι βρέθηκαν στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα αλλά και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια καθαρισμού των νερών από τις αίθουσες και τα υπόγεια κτιρίων, ώστε την επόμενη ημέρα να είναι προσβάσιμες στο κοινό.

Μάλιστα έγινε και σχετική επικοινωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά την οποία ζητήθηκε να βρεθούν κονδύλια για την αποκατάσταση των χρόνιων προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές, προβλήματα που διογκώνονται τις ημέρες που υπάρχουν δυνατές.

Άμεσες ενέργειες

Η αλλαγή των συνθηκών υγιεινής οφείλεται στις άμεσες ενέργειες και πρωτοβουλίες της Διοίκησης του Πρωτοδικείου και συγκεκριμένα του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου του Πρωτοδικείου κ. Ελ. Γεωργίλη. Υπάρχουν ακόμη και κάποιες μικρές ελλείψεις, οι οποίες σε συνδυασμό με την ανάληψη του έργου καθαριότητας από τη νέα εταιρεία καθαρισμού θα ολοκληρωθούν γρήγορα».

Τέλος, ο γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Γιαννούκος καταλήγει λέγοντας ότι ενημερώθηκε πως γίνονται απεντομώσεις και καθαρίστηκαν τα φρεάτια. «Με βάση την επισκεψιμότητα του χώρου και τις ανωτέρω ενέργειες, οι συνθήκες υγιεινής έχουν βελτιωθεί και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα λοιμωδών νόσων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση