GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλες οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 59χρoνου πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη. Το  βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσης Odi...


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 59χρoνου πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη. Το  βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσης Odia αναφέρει ότι ο 29χρονος αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho, ομολόγησε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο 29χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του όταν οι αστυνομικοί που τον ανέκριναν του έδειξαν φωτογραφίες στις οποίες ο ίδιος έμπαινε και έβγαινε από το σπίτι του διπλωμάτη στη Νόβα Ιγουάτσου. Ομολόγησε επίσης πως πράγματι διατηρούσε ερωτική σχέση με τη Βραζιλιάνα σύζυγο του νεκρού πρέσβη.

Σημειώνεται ότι οι αρχές της Βραζιλίας έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης και για τη σύζυγο του Έλληνα Πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας. Πηγή προσκείμενη στην έρευνα γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία την ανακρίνει και τη θεωρεί "ύποπτη".  Επίσης, οι αρχές έχουν εκδώσει και ένταλμα σύλληψης για έναν νεαρό (που ονομάζεται Εντουάρντο) ο οποίος ανακρίνεται, αλλά και για ένα ακόμη άτομο, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά. 

 

Στο δημοσίευμα της Odia ακόμη υπογραμμίζεται πως ο Sergio Gomes Moreira Filho έχει ομολογήσει απλή συμμετοχή στο έγκλημα. O 29χρονος και ο δεύτερος νεαρός που ανακρίνεται κατηγορούν την γυναίκα του πρέσβη ως «εγκέφαλο», κάτι που η ίδια αρνείται. 

 

Η αστυνομία της Βραζιλίας υποψιάζεται ότι πίσω από το θάνατό του κρύβεται έγκλημα πάθους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου O Globo.

Όπως αναφέρει, όλα δείχνουν ότι Κυριάκος Αμοιρίδης εκτελέστηκε στο σπίτι που διέμενε με την σύζυγό του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει στις 21 Δεκεμβρίου και το οποίο βρέθηκε καμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Εντός αυτού βρισκόταν μια απανθρακωμένη σορός.  

Οι αρχές της Βραζιλίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, επιβεβαίωσαν ότι το απανθρακωμένο πτώμα ανήκει στον Έλληνα πρέσβη. 

Η αστυνομία γνωρίζει ακριβώς την ώρα που έγινε η μεταφορά, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Επίσης, στο δημοσίευμα σημειώνεται πως βρέθηκε αίμα στον καναπέ του σπιτιού που διέμενε ο πρέσβης με τη σύζυγό του στη Βραζιλία.  

Σημειώνεται ότι την υπόθεση ερευνά η υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δείτε το καμένο αυτοκίνητο 

Το ιστορικό της εξαφάνισης

Εργαζόμενοι στην ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια ανέφεραν στο enikos.gr πως το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης βρίσκεται σε άδεια από τις 22 Δεκεμβρίου.

«Λείπει σε προγραμματισμένο ταξίδι εκτός πόλης. Αναμένεται να επιστρέψει στην Μπραζίλια στις 9 Ιανουαρίου», είπαν χαρακτηριστικά. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως πράγματι υπήρξε καταγγελία στην αστυνομία, όμως αυτή δεν έγινε από την πρεσβεία αλλά από κοντινό πρόσωπο του Έλληνα πρέσβη. Σημειώνεται ότι η πρεσβεία ενημέρωσε αμέσως το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο Γιάννης Αμοιρίδης βρισκόταν σε διακοπές με την σύζυγό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα noticias.uol.com.br, η σύζυγός του ήταν που δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση του. Ανέφερε ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του από τη στιγμή που αποχώρησε από το διαμέρισμα τους στην περιοχή Nova Nova Iguaçu στην περιοχή του Fluminense.

Μυστήριο αποτελούν τα τελευταία λόγια που αντάλλαξε με την σύζυγό του ο Έλληνας Πρέσβης στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης. 

Όπως μετέδωσε ο Realfm 97,8, ο Έλληνας πρέσβης τη Δευτέρα βρισκόταν μαζί με την σύζυγό του και την κόρη του, σε εμπορικό κέντρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.  Για άγνωστο λόγο ο Κυριάκος Αμοιρίδης ξαφνικά απομακρύνθηκε από δίπλα τους και έφυγε με το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Realfm 97,8, συνήθιζε να το κάνει επικαλούμενος υποθέσεις του γραφείου.

Η σύζυγός του τρία 24ωρα αργότερα δήλωσε την εξαφάνισή του. Στο μεσοδιάστημα προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Καλούσε στο κινητό του τηλέφωνο, όμως δεν της απαντούσε.

Ωστόσο λάμβανε γραπτά μηνύματα. Είναι όμως άγνωστο ποιος τα έγραφε... 

Τι λέει το ΥΠΕΞ

«Μεταβαίνει κλιμάκιο από την ελληνική αστυνομία έτσι ώστε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί ότι η σορός ταυτοποιήθηκε και ότι πρόκειται για τον πρέσβη. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από το νοσοκομείο που έχει μεταφερθεί» σημείωσε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει άριστη συνεργασία με τις Αρχές προκειμένου να γίνει επίσπευση της ταυτοποίησης της σορού. Τις επόμενες ώρες πιστεύουμε ότι θα έχουμε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το εάν ο πρέσβης είχε δεχθεί απειλές ο υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε «από όσο γνωρίζουμε όχι, εγώ από όσο γνωρίζω δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάτι τέτοιο».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση