GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ποια χώρα οι πολίτες κέρδισαν άλλη μια μέρα αργίας τα Χριστούγεννα

Οι πολίτες ανταμείφθηκαν για τις θυσίες τους με την κυβέρνηση να επαναφέρει την αργία της 2ας Ιανουαρίου, η οποία είχε καταργηθεί πριν ...


Οι πολίτες ανταμείφθηκαν για τις θυσίες τους με την κυβέρνηση να επαναφέρει την αργία της 2ας Ιανουαρίου, η οποία είχε καταργηθεί πριν από τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο της λιτότητας.
Ο λόγος για τους πολίτες της Σλοβενίας.
«Έχει έρθει η ώρα να δείξουμε στον λαό ότι μπορούμε να πάμε μπροστά», εξήγησε ο Σλοβένος κεντρώος πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ ανακοινώνοντας το μέτρο αυτό που ψηφίστηκε  από το κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία 90 βουλευτών.
Αφού υπήρξε ο καλός μαθητής της ευρωζώνης η Σλοβενία έπεσε σε ύφεση το 2013, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα πρόγραμμα βοήθειας από την ΕΕ εξαιτίας των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα. Η χώρα αυτή των 2 εκατομμυρίων κατοίκων αναγκάστηκε τότε να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας, το οποίο συνοδεύτηκε από πολλές ιδιωτικοποιήσεις. Η Σλοβενία στοχεύει σε ανάπτυξη 2,3% φέτος και 2,9% του 2017, αφού κατέγραψε ανάπτυξη 2,3% το 2015.
Το κόμμα του Τσέραρ είναι αντιμέτωπο εδώ και αρκετούς μήνες με την αντίδραση των συνδικάτων του δημόσιου τομέα, τα οποία επικρίνουν την κυβέρνηση για τη συνέχιση πολλών μέτρων λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση