GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τις διακοπές ο Κώστας Καραμανλής...

Στο όμορφο Γεωργίτσι Λακωνίας βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μια εξόρμηση μέσα στο καταπράσινο δάσος ...

Στο όμορφο Γεωργίτσι Λακωνίας βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μια εξόρμηση μέσα στο καταπράσινο δάσος του Ταυγέτου.
Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ συνοδεία φίλων βρέθηκε στην περιοχή μας και στον ξενώνα “Το Μπαλκόνι του Ταϋγέτου” ενώ περπάτησε μέσα στο δάσος και γνώρισε απο κοντά τα καταπληκτικά σημεία που διαθέτει η περιοχή όπως ο Αγ, Παντελεήμονας, η Ανάληψη και το Καστανοδάσος.
Ο Κώστας Καραμανλής συχνά επισκέπτεται την Λακωνία έχοντας στην περιοχή μας αρκετούς φίλους και υποστηρικτές του και δεν χάνει την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά τους απολαμβάνοντας έτσι τις ομορφιές του τόπου.
Το Γεωργίτσι είναι ένα χωριό του νομού Λακωνίας σε υψόμετρο 970 m, που εκτείνεται στην βορειοανατολική πλευρά του όρους Ταΰγετος και απέχει 29 km από την Σπάρτη και 225 km από την Αθήνα. Είναι κοινότητα της δημοτικής ενότητας Πελλάνας του νέου Δήμου Σπάρτης ενώ μέχρι το 2010 ήταν δημοτικό διαμέρισμα του πρώην Δήμου Πελλάνας.
Έχει πληθυσμό 130 κατοίκων τον χειμώνα και περίπου 2000 κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Έχει το προσωνύμιο Μπαλκόνι του Ταϋγέτου,διότι ο Βασιλιάς Πάυλος το είχε αποκαλέσει έτσι.Το χωριό βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του όρους Ταΰγετος, κοντά στα σύνορα της Λακωνίας με την Αρκαδία. Λόγω του υψομέτρου του επτρέπει την θέαση μεγάλου μέρους της πεδιάδας της Σπάρτης. Πάνω από τα τελευταία σπίτια του χωριού απλώνεται πυκνό δάσος από καστανιές και σε μεγαλύτερα υψόμετρα δάσος από έλατα και μαυρόπευκα. Κάτω από το χωριό και κατεβαίνοντας προς την πεδιάδα υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις ελαιοδέντρων και σε πολλά σημεία πλάτανοι που μαρτυρούν την παρουσία νερού.
report24

3 σχόλια

  1. ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάηκε ολόκληρη η Ελλάδα από τις τότε καταστροφικές πυρκαγιές και κάηκε η Αθήνα από την τότε εν ψυχρώ δολοφονία Γρηγορόπουλου επί Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι οι χοντροί παρέα?? Όλοι οι χοντροί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση