GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Όσα πλεονάσματα κι αν πετύχουν, εμείς έχουμε πλεόνασμα ψυχής

Μήνυμα προς όσους κουνάνε το δάχτυλο με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να σεβαστούν τις θυσίες και την προσφορά του στην προσφυγική κ...


Μήνυμα προς όσους κουνάνε το δάχτυλο με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να σεβαστούν τις θυσίες και την προσφορά του στην προσφυγική κρίση και να πράξουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση που διοργάνωσε η Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

«Όσο μεγάλα πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, δεν θα καταφέρουν το πλεόνασμα της ψυχής του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, σε μία αποστροφή του λόγου του που ερμηνεύεται από πολλούς ως αιχμή κατά της Γερμανίας και κυρίως του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Zeit εμφανίστηκε και πάλι επικριτικός απέναντι στην Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Ο πρωθυπουργός, που συνομίλησε με πολλά παιδιά που βρέθηκαν σήμερα στη Βουλή από τις δομές «Νόστος» και «Άρσις», αναφέρθηκε στο μήνυμα των εκδηλώσεων, σημειώνοντας ότι είναι εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα πραγματικά συναισθήματα της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού που μέσα από το υστέρημα του στηρίζει τους ανθρώπους αυτούς. «Εμείς ανοίγουμε σήμερα την αγκαλιά μας - και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους. Παρά τις δυσκολίες μας, κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Όπως είπε και ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας «αυτό που μας έτυχε θα το αντιμετωπίσουμε». Εγώ λέω ότι το έχουμε αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά μας, εθελοντές, στα κέντρα προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα, στα camps εκεί που πραγματικά δίνουν αυτοί οι άνθρωποι που είναι καθημερινά εκεί, μια αναμέτρηση με τις κυρίαρχες αξίες μας. Τις κυρίαρχες αξίες που βρίσκονται στην παράδοση του ελληνικού λαού είτε αυτή είναι η αρχαία ελληνική παράδοση -για να θυμίσω τους ικέτες- είτε είναι η ορθόδοξη παράδοση για την αγάπη στον συνάνθρωπο», ανέφερε.

Σημείωσε πάντως πως «δεν είναι βέβαια όλοι και όλες στην ίδια στάση και αντιμετώπιση. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θέλω όμως να πω πως παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας και το προηγούμενο διάστημα και τώρα στην περίοδο της κρίσης, και εδώ όπως και στην Κεντρική Ευρώπη, αναπτύχθηκαν μισαλλόδοξες και ρατσιστικές απόψεις, ραγδαία θα έλεγα στην περίοδο της κρίσης, η κυρίαρχη αντίληψη που υπάρχει σήμερα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι η αντίληψη που αξίζει στην παράδοση και τις αξίες του ελληνικού λαού και της ιστορίας του».

«Πρέπει όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς», είπε ο πρωθυπουργός σε έντονο ύφος και συνέχισε: «Εμείς βέβαια μέρες που είναι, και, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους «χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά! Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου».

«Εμείς ανοίγουμε σήμερα την αγκαλιά μας και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους και παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση