GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της καταστροφής Μητσοτάκης-Γεννηματά"

Ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της καταστροφής του τόπου χαρακτήρισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, τον πρόεδρο τη...


Ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της καταστροφής του τόπου χαρακτήρισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε: "Αναρωτιόμουν, ακούγοντας το δίδυμο Μητσοτάκη - Γεννηματά, δηλαδή τα δύο κόμματα που κυριάρχησαν στη διακυβέρνηση της χώρας τουλάχιστον για 40 χρόνια, αν όλα αυτά που καταμαρτύρησαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φωτογράφιζαν τους ίδιους, αν αναρωτήθηκαν".

Ο κ. Μηταφίδης ανέφερε ότι "ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός των απολύσεων" και πρόσθεσε: "προσπαθούν να σβήσουν με ένα σφουγγάρι την πολύ πρόσφατη όχι ιστορία αλλά τη μνήμη μας, λες και η ιστορία αυτού του κόσμου και αυτού του τόπου έχει ξεκινήσει πριν περίπου δύο χρόνια, που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο του ελληνικού λαού".

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι "με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το πολύχρονο ριφιφί των ταμείων του δήμου Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε οφειλή του δήμου, η κλοπή μετατράπηκε σε οφειλή, και αυτή τη στιγμή ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και δεν υπάρχει πάτος σε αυτό το πηγάδι".

"Εμείς παραλάβαμε την αυτοδιοίκηση με -65% πόρους" είπε και πρόσθεσε :"δυστυχώς δεν μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ, να αρχίσουμε από την αρχή, είμαστε υποχρεωμένοι να γράφουμε την ιστορία μας σε συνθήκες που έχουμε κληρονομήσει προσπαθώντας να τις αλλάξουμε. Κάποτε θα το καταφέρουμε".

Ο κ. Μηταφίδης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα δεσμεύτηκαν για μια τριετή εκ βάθρων μεταρρύθμιση του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην πορεία προς την ίδια τη συνταγματική μεταρρύθμιση και μέσα από ένα στρατηγικό πλαίσιο για τη δημοκρατική μεταρρύθμιση και τη διοικητική αναδιάρθρωση, που θα ανατρέψει τους ρόλους και τις σχέσεις κεντρικού κράτους και τοπικών δημόσιων θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση