GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κωνσταντινόπουλος: Περισσότερο «δώρο» στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η έκτακτη ενίσχυση

Έκτακτη ενίσχυση ανάλογη με το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ το 2014, και περισσότερο «δώρο» προς την κοινοβουλ...


Έκτακτη ενίσχυση ανάλογη με το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ το 2014, και περισσότερο «δώρο» προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, η δέσμευση του πρωθυπουργού για παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, προέβλεψε σκληρά μέτρα από τις αρχές του 2017, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις στην απορρόφηση κονδυλίων και στην εφαρμογή των επενδυτικών εργαλείων και επεσήμανε ότι το κόμμα του έχει την πολιτική πρόταση για να γίνει πράξη η εθνική συνεννόηση που χρειάζεται η χώρα.

Ολόκληρη η συνέντευξη:
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι ικανοποίησε τη δέσμευσή της να χορηγήσει κατά κάποιο τρόπο τη 13η σύνταξη, και μάλιστα τα στελέχη της δηλώνουν ότι θα αλλάξουν το κλίμα. Ποια είναι η δική σας θέση σχετικά με αυτό;
Εμείς σεβόμαστε την ανάγκη των ανθρώπων που χρειάζονται κατά μέσο όρο τα 380 ευρώ, έστω και για μια φορά. Άρα δεν υπάρχει 13η σύνταξη, αλλά μια έκτακτη ενίσχυση. Εμείς δεν θα μιμηθούμε το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα που χλεύαζε και λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ το 2014.
Ο κ. Τσίπρας με την κίνηση αυτή προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Γι’ αυτό βιάστηκε! Ήταν το δώρο τους για τα Χριστούγεννα, αφού πρέπει μετά τις γιορτές να ψηφίσουν πάλι εξαιρετικά δύσκολα μέτρα, όπως είναι το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η αύξηση της φορολογίας από 01/01/2017.
Ο κόσμος τους γνωρίζει καλά πια, θα πάρει τα χρήματα και θα τον «μαυρίσει» όταν έρθει η ώρα. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος καθημερινά βάζουν στη ζυγαριά τις εκλογές και την καρέκλα της εξουσίας και η πλάστιγγα γέρνει στη διατήρηση της εξουσίας. Έτσι κι αλλιώς, ο κύκλος τους έχει κλείσει.
Σας ακούσαμε να λέτε ότι ο κ.Τσίπρας προσπαθεί να τονώσει την αισιοδοξία των βουλευτών του. Πιστεύετε ότι κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία; Και εν πάση περιπτώσει η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία;
Είπα παραπάνω, ότι ήταν «δώρο» για τους βουλευτές του για να αντέξουν τα χειρότερα που έρχονται. Θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι την τελευταία ημέρα. Οι πολίτες γνωρίζουν πια, ότι εκτός από το να λένε ψέμματα, είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να τους εμπιστευθούν.
Θεωρείτε δικαιολογημένη την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει «εγκαίρως» και ότι θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης;
«Εγκαίρως»... απ’ ό,τι καταλαβαίνω εννοούν τον Ιανουάριο. Εμείς ευχόμαστε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αν έχει συμφωνήσει για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τα επόμενα χρόνια, λυπάμαι αλλά είναι ένας ακόμα εγκλωβισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη χώρα.
Υπάρχει μια «γκρίνια» στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για το αν θα πρέπει να συνεργαστείτε με τη ΝΔ. Όπως υποστηρίζουν ορισμένοι ενδεχομένως να οδηγήσει σε διάσπαση, καθώς η σημερινή ηγεσία υπό την κ. Γεννηματά ακολουθεί πολιτική «ίσων αποστάσεων». Ποια είναι η δική σας άποψη;
Δεν βαρεθήκατε να γράφετε τα ίδια και τα ίδια! Εμείς έχουμε αποφασίσει συλλογικά πώς θα πορευτούμε! Έχουμε πολιτική πρόταση, και το στελεχιακό δυναμικό που θα κάνει πράξη την εθνική συνεννόηση που χρειάζεται η χώρα.
Οι πολίτες γνωρίζουν ποιος είναι ο προοδευτικός χώρος στην Ελλάδα. Με την ψήφο τους θα αλλάξουν τους εκλογικούς συσχετισμούς για να βγει η χώρα από την κρίση και το αδιέξοδο. Στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη να αναδειχθεί δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη.
Ποιο μήνυμα στέλνετε στα γνωστά στελέχη του χώρου σας που έχει γραφτεί ότι σχεδιάζουν νέο κόμμα;
Σέβομαι την πορεία και τις απόψεις όλων των στελεχών και όλοι μαζί είμαστε υπερήφανοι για τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ. Μάθαμε από τα λάθη μας και δεν θα τα επαναλάβουμε.
Πόσο μάλλον άνθρωποι που επί πολλά χρόνια βρέθηκαν γύρω από τα υπουργικά τραπέζια, έχοντας τη διαφορετική άποψή τους και τώρα δεν μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για τον προοδευτικό χώρο της χώρας.
Η στήριξη της παράταξης δεν είναι στήριξη σήμερα στην κ. Γεννηματά, χθες στον κ. Βενιζέλο ή αύριο σε κάποιον άλλον. Είναι στήριξη στις διαχρονικές αρχές και αξίες μας, με βάση τις οποίες συμμετέχουμε στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ως πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, πώς σχολιάζετε τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου ότι "η φορολογία των επιχειρήσεων συμβάλλει στην αναγκαία δημοσιονομική σταθεροποίηση της χώρας»;
Ο κ. Παπαδημητρίου ήταν ο άνθρωπος που γνώρισε τον κ. Βαρουφάκη στον κ. Τσίπρα, ο οποίος μιλούσε για παράλληλο νόμισμα και μετά υπουργοποιήθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Ύστερα από όλα αυτά, αναμενόμενη και η παραπάνω δήλωση.
Πως βλέπετε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για «επενδυτικό κύμα» στην Ελλάδα;
Ο κ.Τσίπρας είχε υποσχεθεί πως εντός του 2016 θα «έπεφταν» στην ελληνική οικονομία 7 δισ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, το ΠΔΕ. Ας δούμε τι ισχύει:
Ο αναπτυξιακός νόμος εξαγγέλθηκε το 2015, ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2016, το Σεπτέμβριο προκηρύχθηκαν τα τέσσερα από τα οκτώ «καθεστώτα» που προβλέπει, εντός του έτους δεν θα προλάβουν ούτε αιτήσεις να κατατεθούν, ούτε αξιολόγηση να γίνει: σύνολο κονδυλίων για το 2016, μηδέν!
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία: έτοιμα από το 2015, με την ex ante έκθεση εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κυβέρνηση την πήρε πίσω γιατί καθυστέρησε κι έπρεπε να την επικαιροποιήσει, ο κ. Χαρίτσης πρόσφατα υποσχέθηκε πως θα προκηρυχθούν εντός των επόμενων ημερών. Σύνολο κονδυλίων για το 2016: μηδέν!
ΕΣΠΑ 2014-2020: η κυβέρνηση έως το τέλος του 2016 θα έχει απορροφήσει ελάχιστα χρήματα σε νέες δράσεις και όσα απορροφηθούν θα είναι από δράσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο νέο ΕΣΠΑ (έργα phasing).
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για όσα είχε πει η αρμόδια Επίτροπος κ. Κρέτσου για τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013, αφού με τροπολογία του ο κ.Χαρίτσης πριν από λίγες ημέρες, μετέφερε έργα από το ΕΣΠΑ 2007-2013 σε εθνικούς πόρους, λόγω καθυστερήσεων και αδράνειας.
Πριν από τρεις μήνες, η Βουλή επικύρωσε με μεγάλη πλειοψηφία – έπειτα από πολύμηνες καθυστερήσεις και τεράστιες κωλυσιεργίες – τη σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ύψους 8,2 δισ. ευρώ, εφάμιλλης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι καθυστερήσεις αυτές, έχουν οδηγήσει σε αναστολή 75.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά και την προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ που θα ελάμβανε το Δημόσιο από τον επενδυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση