GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου καταγγέλλει

Ένα μήνα μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, τον Μάιο του 2015, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Χρήστος Ρήγα...


Ένα μήνα μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, τον Μάιο του 2015, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Χρήστος Ρήγας αποχώρησε, βάλλοντας κατά της κεντρικής ηγεσίας και προσωπικά κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
Ίδρυσε μάλιστα και δικό του κόμμα, δίνοντας του το όνομα ΛΕΠΕΝ (Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση) ενώ διατηρεί και τη θέση του περιφερειακού συμβούλου στη Δυτική Ελλάδα, που κατέκτησε ως επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής στη συγκεκριμένη περιφέρεια.
Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών είναι πολύ προσεκτικός απέναντι στους παλιούς συναγωνιστές του. Επιμένει να χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή, «κανονικό κόμμα» ενώ  δυσκολεύεται να θυμηθεί συγκεκριμένα περιστατικά από την εγκληματική της δράση. Ωστόσο αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία του για τον τρόπο διοίκησής της και τον ιδιαίτερο ρόλο του αρχηγού και του στενού του πυρήνα κατονομάζοντας τα στελέχη που τον απαρτίζουν. Όπως εξηγεί αυτός που αποφασίζει για τα πάντα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και καμία ενέργεια δεν γίνεται αν δεν έχει την έγκρισή του ενώ επιβεβαιώνει ότι οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής που έχουν καταγραφεί από τα ΜΜΕ ήταν σε γνώση της ηγεσίας της οργάνωσης και των κατά τόπους επικεφαλής της, δηλαδή των περιφερειαρχών και πυρηναρχών.
«Η δομή της Χρυσής Αυγής είναι ίδια με όλα τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα. Στο συνέδριο εκλέγονται ο γενικός γραμματέας και η κεντρική επιτροπή από την οποία εκλέγεται το πολιτικό συμβούλιο. Η ένστασή μου είναι όμως πως, ενώ τις κομματικές αποφάσεις θα έπρεπε να τις λαμβάνει  κατά πλειοψηφία το πολιτικό συμβούλιο, τούτο δεν συνέβαινε με αποτέλεσμα ο γενικός γραμματέας να αποφασίζει για τα πάντα, δίκην Καίσαρος» τονίζει ο κ. Ρήγας.
Προσθέτει επίσης ότι «τα συνέδρια κατά διαβολική σύμπτωση βγάζουν πάντα το ίδιο πρόσωπο για γενικό γραμματέα, τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος ήθελε πάντα να τον φωνάζουν αρχηγό».
«Εμείς στην Κεντρική Επιτροπή απλώς βαράγαμε παλαμάκια. Οι αποφάσεις περνάγανε από τον αρχηγό και τον προσωπικό του κύκλο. Ο προσωπικός κύκλος του αρχηγού την περίοδο που ήμουν εγώ ήταν, Παναγιώταρος, Λαγός, Κασιδιάρης, Γερμενής, Τσακίρης από τη Θεσσαλονίκη, Ελένη Ζαρούλια, Ματθαιόπουλος. Αυτοί κάνανε κουμάντο» σημειώνει σε άλλο σημείο ο κ. Ρήγας.   
Αναφερόμενος στις βίαιες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ο κ. Ρήγας αναφέρει:
«Πιστεύω ότι οι επιθέσεις που έχουν καταγραφεί από την αστυνομία και τα ΜΜΕ ήταν σε γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και των κατά τόπους επικεφαλής του κόμματος» ενώ ερωτηθείς για το εάν ο αρχηγός και η ομάδα του λαμβάνουν τις αποφάσεις για τις ενέργειες αυτές  τονίζει:
«Όλες οι ενέργειες είναι αποτέλεσμα του Μιχαλολιάκου και του κλειστού κύκλου του και τίποτα δεν γίνεται εάν δεν έχει την έγκριση του αρχηγού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση