GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ποσό-ρεκόρ που ζητά ο ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ανθρωπιστικής κρίσης

Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν το ποσό ρεκόρ των 22,2 δισ. δολαρίων για να διαθέσουν στα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας τον ερχόμενο χρόνο κα...


Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν το ποσό ρεκόρ των 22,2 δισ. δολαρίων για να διαθέσουν στα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας τον ερχόμενο χρόνο και για να καλύψουν με αυτά τις ανάγκες 93 εκατομμυρίων πληγέντων από πολέμους και φυσικές καταστροφές σε 33 χώρες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Στίβεν Ο' Μπράιαν.

"Αυτό αντανακλά το ύψος της ανθρωπιστικής ανάγκης στον κόσμο, το υψηλότερο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι το 80% των αναγκών προέρχεται από τις εμπόλεμες συγκρούσεις, όπως εκείνες στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη, στη Νιγηρία και στο Νότιο Σουδάν.

Πολλές χώρες, περιλαμβανομένων του Αφγανιστάν, του Μπουρούντι, της ΛΔ Κονγκό και της Σομαλίας ζητούν σχεδόν κάθε χρόνο, την τελευταία 25ετία, έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με επιδείνωση της κρίσης μέσα στο 2017, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το 2016, τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν 22,1 δισ. δολάρια, ενώ η αρχική τους έκκληση ήταν για 20,1 δισ. Όμως οι περιορισμένες δωρεές είχαν ως αποτέλεσμα την κάλυψη μόνο κατά 51% των αναγκών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Από το 2011, το απαιτούμενο ποσό του ΟΗΕ για να καλύψει τις ανάγκες αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

"Δυστυχώς, με τις συνεχώς αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες, διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα σε αυτό που πρέπει να γίνει για να σωθούν και να προστατευθούν περισσότεροι άνθρωποι σήμερα και σε αυτό το ποσό με το οποίο χρηματοδοτούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες και στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση", γράφει ο Ο'Μπράιαν στην έκθεσή του.

Την περασμένη εβδομάδα, τα Ηνωμένα Έθνη διπλασίασαν το ποσό που ζητούσαν για τη βορειοανατολική Νιγηρία σε ένα δισ. δολάρια με την ελπίδα να φθάσει η βοήθεια σε επτά εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν πληγεί από τη δράση της ένοπλης ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Ανάμεσά τους 75.000 παιδιά που κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση